14 / 05 / 2024

inşaat ihalelerine düşük teklif verilecek mi

inşaat ihalelerine düşük teklif verilecek mi

Danıştay, Avukat Melih Akkurt’un açtığı dava ile aşırı düşük teklif sorgulamadan ihale verilmesine “dur” dedi…Danıştay’ın aldığı karar, 2014 yılı rakamlarıyla yaklaşık 40 milyar TL olan yapım işleri sektörünü yakından ilgilendiriyor.

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Berrin Sayıl tarafından kuruldu.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Fereg İnşaat Sağlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fereg İnşaat Sağlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Gürbüz ve Ferit Öztoprak ortaklığında kuruldu.

Galip Archıtects Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galip Archıtects Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Galip tarafından kuruldu.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Orıent İnvest İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orıent İnvest İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Kıngsley George Magboh tarafından kuruldu.

Geosafety İnşaat Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geosafety İnşaat Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Ercan tarafından kuruldu.

Pekbay Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Dış Ticaret Sanayi Ve Anonim Şirketi kuruldu!

Pekbay Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Dış Ticaret Sanayi Ve Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de Gökhan Bilbay tarafından kuruldu.

Ottoman İnternational Organizasyon Emlak İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ottoman İnternational Organizasyon Emlak İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’te Shıhab Ahmed tarafından kuruldu.

Braka Mimarlık Danışmanlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Braka Mimarlık Danışmanlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Kamıla Braka tarafından kuruldu.

Merih Grup Proje Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Merih Grup Proje Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Fatih Yüksel tarafından kuruldu.

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bektaş Kaplan tarafından Sultanbeyli'de kuruldu.

inşaat ihalelerine düşük teklif verilecek mi Haberi

inşaat ihalelerine düşük teklif verilecek mi

Danıştay’ın aldığı karar, 2014 yılı rakamlarıyla yaklaşık 40 milyar TL olan yapım işleri sektörünü yakından ilgilendiriyor.


Danıştay, tüm inşaat sektörünü yakından ilgilendiren bir karara imza attı. 2014 yılında yürürlüğe giren Kamu İhale Kurumu Yapım işleri Yönetmeliği’nde aşırı düşük teklife sorgulama yapmadan ihale verilmesine imkan sağlayan maddeler, yasalara ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Avukat Melih Akkurt tarafından yargıya götürüldü. Avukat Melih Akkurt’un başvurusunu inceleyen Danıştay 13. Dairesi de, başvuruyu haklı buldu ve ilgili maddelerin yürütmesini durdurma kararı aldı. Avukat Melih Akkurt, “Bu karar kamu kaynaklarının korunması anlamında önemli bir adım. Aşırı düşük teklife verilen ihalelerin büyük bölümü işlerin yarım bırakılmasına neden oluyor ve ihalelerin tekrarlanmasıyla sonuçlanıyor. Bu da kamuyu zarara uğratıyor” diye konuştu.


TORBA YASAYLA YAPILAN DEĞİŞİKLİK YÖNETMELİKLE GENİŞLETİLDİ

Geçtiğimiz yıl Şubat...