30 / 04 / 2024

inşaat iskele sistemi

inşaat iskele sistemi

Tüm dünyada 28 Nisan Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü olarak; hemen arkasından ülkemizde 1987 yılından bu yana 4-10 Mayıs tarihleri ise İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Elazığ'da inşaat iskelesi çöktü: 5 işçi yaralandı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından yapımına başlanan konutlardan birinin inşaatında iskele çöktü. Olay sonucunda 3'ü ağır 5 işçi yaralandı.

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor

Sultangazi'de cami inşaatının kubbesindeki iskele çöktü!

Sultangazi'de inşaatı devam eden cami kubbesinin iskelesi, beton dökülürken çöktü. Olayın ardından caminin etrafında tedbir alınması için geçişlere kapatıldı. 

Ankara'da okul inşaatında iskele çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yenimahalle Hacı Bektaş-ı Veli İlkokulu inşaatının 3'üncü katında işçilerin çalışma yaptığı sırada iskele çöktü. ve 1 kişi öldü...

Türkiye’nin en büyük 2. camisinin inşaatı çöktü: Mühendis 16 saattir enkaz altında!

Gaziantep'te inşa edilen Türkiye'nin 2'nci en büyük camisinin inşaatında iskele çöktü, inşaat mühendisi Korkut Küçükcan enkaz altında kaldı. 

44 bin inşaat çiple izleniyor!

Elektronik Beton İzleme Sistemi verilerine göre, taze beton numunesi alınan 44 bin inşaat, deneye tabi tutuldu. Bu  sistemin yüzde 99 oranında başarılı olduğu belirlendi...

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

İnşaat sektörünün canlanması için strateji belgesi hazırlanmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Edirne’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenledi. THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, inşaat sektörünün 2019’a iyi başlamadığını ifade etti.

inşaat iskele sistemi Haberi

inşaat iskele sistemi

“İnşaatlarda işçi kazalarının %62’si yukarıdan işçi ya da iş materyali düşmesi sonucu gerçekleşiyor. Ölümlü iş kazalarının %35’i yine inşaatlarda yaşanıyor. Bu önemli oran, denetim azlığı, önlemlerin alınmaması ve iş güvenliği kültürünün hala ülkemize adapte edilememesi nedeni ile karşımıza çıkıyor. Tabii burada projelerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması hedefi de önemli bir etken. Ama projelerin doğru sistemlerle hem hızlı, hem de güvenli bir şekilde programlanması son derece mümkün“  


Tüm dünyada 28 Nisan Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü olarak; hemen arkasından ülkemizde 1987 yılından bu yana 4-10 Mayıs tarihleri ise İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor. Tüm sektörler genelinde ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, Dünya’da ise üçüncü sırada yer alan Türkiye için olukça hassas bir konu. 


Avrupa İş Güvenliği ve Sağlığı...