26 / 11 / 2024

inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği

inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği

İnşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri, 23 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte inşaat sektörü güvenlik önlemleri..

Çok tehlikeli işler nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımladığı tebliğ ve yönetmeliklere göre, "işler" az tehlikeli; tehlikeli ve çok tehlikeli işler olmak üzere 3'e ayrılıyor. Buna göre çok tehlikeli işler nelerdir?

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken hususlar alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında yer verildi...

Maaşını alamayan inşaat işçisi vinçle binaları yıktı!

İngiltere'de bir inşaat çalışanı, parasını alamadığı gerekçesiyle yaptığı binaları vinçle yıkan inşaat işçisini konuşuyor... Gelecek hafta evlere taşınmayı hayal eden aileler hayal kırıklığına uğrarken, adamın sadece yapımında çalıştığı 5 binayı yıktığı belirtildi.

Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

Senegal Spor Bakanı Matar Ba, 8 Ağustos'ta açılacak Dakar Arena'yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Ba, Türk firmalarının yapımını üstlendiği Dakar Arena için "Türkler bu işi biliyor, inşaat işini harika yapıyor'' diye konuştu.

İnşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi!

Haziran ayında bir önceki aya göre 3,6 puan gerileyen mevcut inşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi.

Hakkari'de inşaat işçilerinin zorlu ramazan mesaisi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçileri, ramazan ayında çalışarak evlerine ekmek götürüyor. İşçiler hem ibadetlerini yerine getiriyor, hem de ekmek parası kazanıyor...

Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girdi!

Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin kişiyi 1 milyar TL’den fazla dolandırıp kaçan Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girip yatırım yaptığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahı daraldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahını daralttıklarını belirtti.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı.

2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü endeksi açıklandı!

TÜİK, 2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu!

Ticaret Gazetesi köşe yazarı Fatih Özkılınç, "inşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu"nu ele aldı. İşte Fatih Özkılınç'ın o yazısı..

inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği Haberi

inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği

İnşaat sektörü güvenlik önlemleri!

İnşaatta alınması gereken önlemler, 3 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında "Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri" başlığı altında yer alıyor.


Yönetmelikte Çatılarda yapılan çalışmalardan; İskele ve seyyar merpenlere kadar yapılan çalışmalarda alınması gereken önlemler bulunuyor.


Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri

1. Sağlamlık ve dayanıklılık

1.1. Alçak veya yüksek seviyede olan hareketli veya sabit çalışma yerleri;

- çalışan işçi sayısı,

- üzerlerinde bulunabilecek maksimum ağırlık ve bu ağırlığın dağılımı,

- maruz kalabileceği dış etkiler,

göz önüne alınarak yeterli sağlamlık ve dayanıklılıkta olacaktır.

Bu çalışma yerlerinin taşıyıcı sistemleri ve diğer kısımları yapısı gereği yeterli sağlamlıkta değilse, çalışma yerinin tamamının veya bir kısmının zamansız veya kendiliğinden hareketini önlemek için, bunların dayanıklılığı uygun ve güvenilir sabitleme metotlarıyla sağlanacaktır.

1.2. Çalışma yerlerinin sağlamlığı ve...