27 / 04 / 2024

Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

Senegal Spor Bakanı Matar Ba, 8 Ağustos'ta açılacak Dakar Arena'yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Ba, Türk firmalarının yapımını üstlendiği Dakar Arena için "Türkler bu işi biliyor, inşaat işini harika yapıyor'' diye konuştu.



Senegal Spor Bakanı Matar Ba, 8 Ağustos'ta açılacak Dakar Arena'yı ziyaretinde açıklamalar yaptı. 

Summa inşaat tarafından Dakar'a 35 kilometre mesafedeki Diamniadio'da inşa edilen 15 bin kişilik kapalı spor kompleksi Dakar Arena 8 Ağustos'ta açılacak. Dakar Arena, içinde 2 restoran, 6 kafeterya, 10 vip salonu, fitnes odaları ve konferans salonları bulunacak.

 

 Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arenanın Senegal gençliği için önemli bir spor kompleksi olacağını ifade eden Ba,  inşaatın bu kadar hızlı ilerlemesinden memnun olduğunu vurguladı.

Ba, "Türkler büyük iş başardı, Senegal gençliğine bir hediyedir bu. Cumhurbaşkanımız Sayın Macky Sall'in vizyonu sayesinde böyle kıymetli bir esere sahip olduk'' diye konuştu. 

Arenanın iç kapasitesinin 15 bin kişilik olduğunu, bahçesine ekran konulduğunda 50 bin kişinin burada müsabakaları takip edebileceğini söyleyen Ba, ''Türkler bu işi biliyor, inşaat işini harika yapıyor. Senegal'deki ne spor camiası ne basketbol federasyonu, kimse burda böyle bir stadyumu görmeyi hayal etmiyordu." dedi.


Geri Dön