26 / 12 / 2024

inşaat iznini kim verir

inşaat iznini kim verir

İnşaata başlamak için alınması zorunlu bir izin olan inşaat izni hakkında merak edilenler bu haberde...

Rusya, Türk Akımı için inşaat iznini bekliyor!

Rusya "Türk Akımı" için inşaat izni başta olmak üzere geri kalan izinlerin önümüzdeki günlerde imzalanmasını bekliyor.

Antalya Tünektepe'deki teleferik inşaatı ihalesini kim kazandı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe'de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak'ta yaptığı ihale sonuçlandı. Projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL'lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat'ın oldu.

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

İnşaat ruhsatını kim verir?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı için gerekli belgeler ile birlikte yetkili kuruma müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatını kim verir?

Yapı kullanma iznini kim verir?

Yapı kullanma izin belgesi, ruhsatlı bir projenin, inşaat çalışmaları bittikten sonra, söz konusu yapıda oturumun başlaması için alınıyor. Peki, bu izin nasıl alınır? Yapı kullanma iznini kim verir?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

KİM, 20 milyon TL'lik lojistik merkezinin inşaatını tamamladı!

İstanbul Hadımköy'de 20 milyon TL yatırımla inşaatına haşladığı lojistik merkezini tamamlayan KİM, Genel Merkezini de Hadımköye taşıdı. 26 bin metrekarelik merkez sayesinde mağazalaşma çalışmalarına da hız verecekleri açıklandı...

Ispartakule, inşaat sektörü için ön plana çıkmaya başladı!

Ispartakule, inşaat sektörü için çekim gücü yüksek bir bölge olarak ön plana çıkmaya başladı. Bizde bölgede kim ne yapıyor bakalım derken, neredeyse bitmiş ama henüz satışa çıkmamış Apricot Garden ile karşılaştık...

inşaat iznini kim verir Haberi

inşaat iznini kim verir


İnşaat izni, herhangi bir yerde inşaat yapmak için alınması gerekli bir izindir. Eğer inşaat izni alınmazsa yapılan binalar kaçak sınıfına girer. Yani inşaata başlamak için inşaat izninin alınması gerekir. Aksi takdirde yapılan inşaatlar yıkılabilir ya da inşaatı yapan müteahhit ceza görebilir. BU da tüm emeklerin boşa gitmesi anlamına gelir. 


İnşaat izni almayı gerektirmeyen yapılar 

İnşaatın kaçak sayılmaması için işin başında inşaat izninin alınması gerektiğini belirttik. Ancak inşaat izninin her yapı için alınması da gerekmiyor. İnşaat izninin alınmasını gerektirmeyecek yapılar ise şunlar; 


*Belediye ve mücavir alanlar haricinde köy yerleşik alanlarında yapılacak konutlar, 

*Köy yerleşik alanları civarı yada mezralarda yapılacak konutlar, 

*İmar planı gerekmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar,

*Köy halkının gereksinimlerini karşılayacak manav, fırın, kahve vb. yapılar. 


Peki söz konusu bu yapıların inşaası için gerekli olanlar nelerdir? 


*Öncelikle...