05 / 05 / 2024

inşaat kazaları 2014

inşaat kazaları 2014

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

Denetlenen her 3 inşaattan 2'si eksik!

İnşaatlardaki ölümlü iş kazaları sonrası ekim ayı itibariyle başlayan denetimin ilk sonuçları, sektördeki acımasız iş koşullarını gözler önününe serdi. Bu ay sonuna kadar 1800 şantiye için planlanan denetimlerde 974 şantiye için durdurma kararı alındı.

Gaziantep'te inşaat halindeki binadan düşen işçi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te inşaat halindeki binanın 5. katında çalışan Veysel Teymur (25), henüz bilinmeyen nedenle düştü. Ağır yaralı halde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılan Teymur, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Niğde'de inşaat kazaları arttı!

Niğde'de inşaat sektöründe konut üretimi hızlandı. Hızlanan sektörle birlikte kazalarda çoğaldı. Niğde'de inşaattan düşme olaylarında artış meydana geliyor.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Kadıköylüler inşaat ve hafriyat kazalarını protesto edecek!

Kadıköy sakinleri, geçtiğimiz günlerde beton blokların altında kalarak can veren Ayşe Altın'ın öldüğü yerde bir eylem düzenleyerek, Kadıköy'de artan inşaat ve hafriyat kazalarını protesto edecek.

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Konut inşaat maliyetleri arttı!

Türkiye'deki konut inşaat maliyetleri, 2014 Eylül ayı ile 2015 Eylül tarihleri arasında yüzde 5,9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı.

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

inşaat kazaları 2014 Haberi

inşaat kazaları 2014

TÜRKİYE’nin birçok kentinde ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarından maalesef ders almıyoruz. Bunun en son kanıtı Antalya Muratpaşa İlçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bir binada dış cephe kaplaması yapan 2 işçinin metrelerce yükseklikte adeta ölümle dans ederken çekilen fotoğrafları ile ortaya çıktı.


YALIN AYAK İSKELEDE

Hürriyet objektifine takılan fotoğraflarda iki işçinin hiçbir güvenlik önlemi olmadan inşaat iskelesinde çalıştığı görülüyor. İşçilerden biri son derece özensiz biçimde iskeleye monte edilen kalasların üzerinde çalışmasını sürdürürken, diğer işçi yalın ayak, iskele demirlerinin üzerinde bir sağa, bir sola gidip geliyor.



NE KEMER VAR NE BARET!

Çevredekilerin yüreğini ağzına getiren görüntülerin devamında güvenliği iyice elden bırakan işçi, iskeleye tutunmayı bırakıp, ayakları ile demirlerden destek alarak başının üzerindeki kalasları taşımaya başlıyor. Bu esnada iki işçinin de emniyet kemeri ve baret...