07 / 07 / 2024

İnşaat kazaları örnekleri

İnşaat kazaları örnekleri

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İmar barışı aykırılığın niteliği örnekleri!

İmar barışına e-devlet üzerinden istenen bilgilerin doldurulması ile başvurulabiliyor. Peki, imar barışında aykırılığın niteliği ne demek? İşte imar barışı aykırılığın niteliği örnekleri..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

İş kazalarında ölen 1.886 kişiden 423'u inşaat işçisi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 2014'te iş kazalarında yaşamını yitiren 1.886 kişiden 423'ünün inşaat işçisi olduğunu söyledi.

Nuhoğlu İnşaat 12 Aralık'ta basın toplantısı düzenliyor!

Nuhoğlu İnşaat, Fikirtepe’de geliştirdiği ve kentsel dönüşümün Türkiye’deki en iyi örnekleri arasında yer alacak ‘Yenitepe Kadıköy’ projesinde çok önemli bir adım atıyor.Nuhoğlu İnşaat 12 Aralık'ta basın toplantısı düzenliyor.

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörünün önünü mü kesmeye çalışıyorlar?

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İnsana yatırım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekiyor. İnşaat sektörü hızla büyümekte. Sektörde yaşanan kazalar sektörün önünü mü kesiyor" dedi...

İnşaat kazaları sensörlü baret ile önlenecek!

Tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen " sensörlü baret " ile inşaat sektöründe meydana gelen ve de çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Konya'da inşaat kazalarında son 4 yılda 15 kişi hayatını kaybetti!

Bazı inşaatlarda iş güvenliğinin yeterli şekilde sağlanmaması, ihmal ve dikkatsizlik gibi etkenler ölümlü kazalara neden oluyor Konya'da son 4 yılda inşaat kazalarında 15 kişi hayatını kaybetti.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İnşaat firmaları dış cephe platformlarını tercih ediyor!

İnşaat firmaları iz kazalarının önüne geçmek için kurma iskele yerine dış cephe platformlarını kullanıyor...

İş kazalarında en çok ölüm ve yaralanma inşaat sektöründe!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçen yıl 4 bin 222 iş kazasını incelendi. İş kazalarında en çok ölüm ve yaralanma inşaat; en çok uzuv kaybı ise metal işkolunda görüldü

AÜ inşaattaki iş kazalarını kısa film ile önleyecek!

AÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün yürüttüğü projeyle inşaat sektöründeki iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor

İnşaat kazaları örnekleri Haberi

İnşaat kazaları örnekleri

TÜRKİYE’nin birçok kentinde ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarından maalesef ders almıyoruz. Bunun en son kanıtı Antalya Muratpaşa İlçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bir binada dış cephe kaplaması yapan 2 işçinin metrelerce yükseklikte adeta ölümle dans ederken çekilen fotoğrafları ile ortaya çıktı.


YALIN AYAK İSKELEDE

Hürriyet objektifine takılan fotoğraflarda iki işçinin hiçbir güvenlik önlemi olmadan inşaat iskelesinde çalıştığı görülüyor. İşçilerden biri son derece özensiz biçimde iskeleye monte edilen kalasların üzerinde çalışmasını sürdürürken, diğer işçi yalın ayak, iskele demirlerinin üzerinde bir sağa, bir sola gidip geliyor.



NE KEMER VAR NE BARET!

Çevredekilerin yüreğini ağzına getiren görüntülerin devamında güvenliği iyice elden bırakan işçi, iskeleye tutunmayı bırakıp, ayakları ile demirlerden destek alarak başının üzerindeki kalasları taşımaya başlıyor. Bu esnada iki işçinin de emniyet kemeri ve baret...