29 / 04 / 2024

İnşaat malzemesinde KDV indirimi

İnşaat malzemesinde KDV indirimi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, "KDV iadesi, 1-2 yıl sonra bitecek binalarda yansıtılacaktır ama o gün de zamlar geleceği için konut alıcısı bundan çok faydalanamayacak." dedi.

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Kentsel dönüşümde KDV avantajında 'metrekare' şartı!

Evini kendi dönüştürene KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indi. Yüzde 1 KDV oranı için, yeni inşaat alanının mevcut inşaat alanının 1,5 katı ile sınırlandırıldı.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

İnşaat sektörü için KDV oranı yükseltilmemeli!

Konut sektörünün uygulanan yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi 3 gün sonra sona eriyor. İnşaat sektöründeki kriz durumundan çıkılması için indirimlerin uzatılması bekleniyor.

Ata Corner Lüleburgaz'ın cephe mantolama işlerini Çelebi Grafik İnşaat yapacak!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kırklareli  ili Lüleburgaz ilçesinde yer alan Ata Corner Lüleburgaz projesinin cephe mantolama işleri 315 bin TL + KDV ile Çelebi Grafik İnşaat'a yaptırılacak...

Engin Keçeli: Konut stoklarının ilacı KDV indirimi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği(İNDER) Başkan Vekili ve Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, konut stoklarının eritilmesi için arsa alım-satım vergisi ile KDV oranlarının indirilmesi gerektiğini söyledi.

Tek-Art İnşaat 3 gayrimenkulün ekspertiz raporlarını yayınladı!

Tek-Art İnşaat 3 gayrimenkulü için hazırlatılan ekspertiz raporlarını yayınladı. 3 gayrimenkulün KDV dahil değeri toplamı 1 milyar 85 milyon 10 bin TL.

Seha İnşaat Konya'daki arsasını Adese'ye 43.8 milyona sattı!

Seha İnşaat, Konya'da 43072 ada 4 parselde bulunan 42 bin 557,89 metrekare büyüklüğündeki imarlı arsasını 43 milyon 855 bin TL + KDV bedelle Adese A.Ş.'ye sattı.

Seha İnşaat Konya'daki arsasını Adese'ye sattı!

İttifak Holding'in bağlı ortaklığı olan Seha İnşaat Konya'da 42 bin 557,89 metrekare büyüklüğündeki imarlı arsayı 43 milyon 855 bin TL + KDV bedelle Adese A.Ş.'ye sattı. Söz konusu arsada 300 konut ve 15 bağımsız ticari bölümden oluşacak proje geliştirilecek.

Mono Mimarlık İnşaat, KDV avantajını devam ettiriyor!

Gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla başlatılan geçici vergi indiriminin sonlandırılmasının ardından Mono Mimarlık İnşaat, artan KDV oranlarını fiyatlarına yansıtmama kararı aldı.

İnşaat sektöründe KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

İnşaat sektörü, eylülde sona erecek 10 puanlık KDV indiriminde sürenin uzatılmasını, ardından da yüzde 8’lik oranın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

İnşaat malzemesinde KDV indirimi Haberi

İnşaat malzemesinde KDV indirimi

İnşaat malzemelerinde uygulanacak KDV indiriminin ardından piyasada konut fiyatlarında indirim olacağı beklentisi oluşurken, inşaat sektörünün temsilcileri indirimin vatandaşa hemen yansımayacağını belirtti.

İnşaat malzemelerinde uygulanan yüzde 18 KDV’nin yüzde 1'e düşürülmesi kararı, konut fiyatlarında indirim olacağı beklentisi oluşturdu. Yeni yapılacak evlerde kombi, radyatör, küvet gibi ürünlerde yüzde 18 olan KDV'nin yüzde 1’e indirilmesiyle yeni ev fiyatlarının düşeceği konuşulurken, inşaat şirketleri konut fiyatlarında hemen bir indirim olamayacağını ifade ediyor.


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, KDV iadesinin birkaç ay içerisinde vatandaşa getirisi olmadığını belirterek, "Müşteri kapıdan içeri girdiği zaman aldığı ürünün KDV'sinden faydalanmak ister. Bu yeni başlayan projelerin bitiminden sonra, 20-25-30 ay KDV iadesi alma talebinde iadeleri alınacak oranlar. Bu ileriye dönük projelerde tabii ki müteahhitlere bir getiri sağlayacaktır. Vatandaşa da bir...