04 / 05 / 2024

inşaat sektörü lokomotif sektörler arasında mı

inşaat sektörü lokomotif sektörler arasında mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçede müteahhitlik yapan firmaların sahipleriyle bir araya geldi. Eser, inşaat sektörünün lokomotif sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

İnşaat sektörü yeniden yapılandırılmalı!

Ekonominin lokomotif sektörü sayılan inşaat sektöründe yenilikler yapılmalı. Türkiye'de inşaat sektörünü yeniden yapılandırma vakti geldi. 

İnşaat sektörü yine lokomotif!

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 3'ncü çeyrekre bir önceki yılın aynı dönemine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak inşaat sektörü yüzde 18.7 arttı.

İnşaat sektörü, lokomotif sektör olma görevini sürdürüyor!

ERA Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, büyüme rakamları değerlendirmesinde inşaat sektörünün lokomotif sektör olma görevini sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye, inşaat sektörüyle 2023 hedeflerine ilerliyor!

İnşaat sektörü istikrarını sürdürüyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ülkemiz, ekonominin tüm aksları ve lokomotif konumundaki inşaat sektörü ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor'' diye konuştu.

İnşaat sektörü bir kez daha lokomotif oldu!

YeniBirlik Gazetesi Köşe Yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında inşaat sektörünün lokomotif olmasını konu aldı. İşte o yazı..

İnşaat sektörü kalkınma sağlıyor!

Özgür Düşünce Gazetesi köşe yazarı olan İbrahim Öztürk bugünkü yazısında Türkiye'nin lokomotif sektörü ve tartışmaların odağında yer alan inşaat sektörünü değerlendirdi. İşte o haber...

İnşaat sektörü beraberinde birçok sorunu getirir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren İbrahim Özdiş, "Bilindiği üzere son yıllarda ülkemiz ekonomisinde lokomotif haline getirilen inşaat sektörü, beraberinde birçok sorunu getirmektedir'' dedi.

Sanayici inşaat sektörüne giriyorsa bu işte terslik var!

5 yılda üretim trendinin sanayi üretiminden inşaat üretimine geçtiğini söyleyen Makina Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, "Yani ülkede lokomotif sektör son 10 yılda sanayi olmaktan çıkıp, inşaat sektörü olmuş" dedi

İnşaat sektörü ülkenin lokomotif sektörü!

Bursa Gemlik'te geçtiğimiz hafta genel kurul yapan Müteahhitler Derneği'nin yeni yönetimi protokol ziyaretlerine başladı. Dernek başkanı Ömer Uslu ise, inşaat sektörünün ülkenin lokomotif sektörü olduğunu ifade etti.

inşaat sektörü lokomotif sektörler arasında mı Haberi

inşaat sektörü lokomotif sektörler arasında mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçede müteahhitlik yapan firmaların sahipleriyle bir araya geldi. İnşaatın lokomotif sektörler arasında yer aldığını belirten Eser, 18 imar uygulamasında sorun olmayan yerlerdeki bina yapımlarının ruhsatlarını hızlı bir şekilde vererek, konut üretimine destek olduklarını söyledi. 


Mahkeme kararıyla imar uygulaması bozulan yerlerin dışında ruhsat vermeye devam ettiklerini dile getiren Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, "İnşaat yapmak serbest, müracaatlarınızı yapabilirsiniz. 


Zaten 18 imar uygulaması bozulan yerlerde teknik düzenleme çalışmasını yeniden başlattık. En kısa zamanda orada da bu işler düzelecek inşaat ruhsatlarımızı hiç aksatmadan vereceğiz" dedi.

Eser, kamuoyunda dillendirilen 'Belediyenin inşaatlara ruhsat vermediği' bilgisinin gerçeği yansıtmadığını, sadece hukuki sürecin devam ettiği alanlarda bina yapımına izin veremediklerini, diğer alanlarda yapımı devam eden binaların da bu tezle çeliştiğini söyledi. 


Müteahhitlere yardımcı olarak...