08 / 07 / 2024

inşaat sektörü yan sektörler

inşaat sektörü yan sektörler

İNŞAAT sektörü son 10 yıldır hızlı büyüyor ve bazen ‘kalkınma’ tartışmalarında olumsuz cümlelerin de öznesi olabiliyor. “Sanayi mi inşaat mı” sorusunun cevabını bulmaya çalışanların sayısı da bir hayli fazla.

İnşaat sektöründe zam krizi!

200’ün üzerinde alt sektörde oluşturduğu talep ve istihdamlarla ekonominin lokomotifi olarak belirtilen inşaat sektörü, inşaat demiri fiyatlarında yüzde 116’ya ulaşan yükselişin yanında bir diğer önemli girdisi olan çimentoda da aynı durumla karşı karşıya. 

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Martta inşaat sektörüne güven arttı şartlar iyileşti!

Mart ayında güven endeks hizmet ve perakende ticaret sektörlerinin düşerken inşaat sektöründe yükseldi. İnşaat sektöründe güven yükselişin yanında talep yetersizliği ve finansman sorunu azaldı.

İnşaat sektöründe canlanma dönemi!

Türkiye'de de inşaat sektörü, genel ekonomi açısından bir öncü gösterge olmanın yanında büyümenin itici gücünü oluşturuyor. Sektör ise yüksek büyüme temposuyla gelişiyor. 

Denizli'de inşaat sektörü durgun!

Yarattığı istihdamın yanı sıra, insanların hayallerini süsleyen ev hayalini gerçeğe dönüştüren inşaat sektörü Denizli'de büyük bir durgunluk içine düştü.

Mresco Türkiye inşaat sektörüne adım attı!

Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal Dural, "Gayrimenkul sektöründe blok alımlarımızın yanı sıra inşaat sektörüne de adım atmış ve iki projenin ruhsatını almış durumdayız." dedi.

Petrol ülkelerindeki ekonomik sıkıntılar Türk inşaat sektörünü tehdit ediyor!

Emtia fiyatlarının düşmesi ile petrol ihracat eden ülkelerdeki ekonomik darboğaz, inşaat sektörünü tehdit ediyor. Bunun yanı sıra Orta Doğu'daki karışıklıklar ile AB ekonomilerindeki dalgalanmalar da diğer tehdit unsurları olarak görülüyor.

İdeal Home inşaat sektörüne giriyor!

Mobilya alanındaki ürün gamını İnegöl'de imal edip, satışını Suudi Arabistan'daki mağazalarında gerçekleştiren İdeal Home Satış ve Pazarlama Müdürü Haitham El-Nagar, mobilya sektörünün yanı sıra inşaat sektörüne girme hedeflerinin de bulunduğunu belirtti.

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Ekonomisi günden güne güçlenen Başkent Ankara, ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi ivme kazandı.

Toya Moda projesi inşaat sektörünü modayla buluşturdu!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Toya Yapı imzası taşıyan Toya Moda projesini inceledi. İşte inşaat sektörünü modayla buluşturan o projenin detayları...

Maket, inşaat sektörünün iş hacmini artırıyor!

Son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte maket yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Mustafa Hakan: İnşaat sektörü hızla büyüyor!

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hakan, açıklamada, Türkiye'de son yıllarda inşaat sektörünün hızla büyüdüğünü, yeni konut modellerinin insanların yaşam tarzlarının yanı sıra şehirlerdeki yerleşim biçimlerini de değiştirdiğini söyledi.

inşaat sektörü yan sektörler Haberi

inşaat sektörü yan sektörler

İNŞAAT sektörü son 10 yıldır hızlı büyüyor ve bazen ‘kalkınma’ tartışmalarında olumsuz cümlelerin de öznesi olabiliyor. “Sanayi mi inşaat mı” sorusunun cevabını bulmaya çalışanların sayısı da bir hayli fazla.  Üretime dayalı ve sanayisi güçlü bir ekonomi olmak için yapılması gerekenler bir tarafa, aslında inşaat sektörünün sanayi ile çelişen bir tarafı yok. Çünkü inşaat da bir üretim faaliyetidir ve bu üretim sürecindeki tüm girdiler ayrıca farklı imalat sanayi sektörlerinin çıktılarıdır.


SADECE DEMİR VE ÇİMENTO MU?

İnşaat sektörünün ‘çarklarına ivme kazandırdığı’ imalat sanayi sadece ‘demir ve çimento’ üretimi değildir. İnşaat, 200 civarında alt sektörü hareketlendiren bir ‘motor’ gibidir. İnşaatlar için iskele üreten de var kablo kanalı imalatı yapan da. Örneğin; tüm duvar malzemeleri, ankastre tesisatlar, elektrik ve iletişim kabloları, su ve kalorifer malzemeleri,...