17 / 05 / 2024

İnşaat sektörün 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı

İnşaat sektörün 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı

İş kazalarının yoğunlaştığı sektörlerde kârlılık da yüksek. 2006- 2014 arasında kârlılık oranı en yüksek sektör yüzde 10 ile madencilik. İnşaat sektörü de yüzde 216 kâr artışı sağladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu açıkladı. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yer aldı...

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu listeledi. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yerini aldı...

İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 8.2’ye çıktı!

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.

İnşaat sektöründe 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı!

İş kazalarının yoğunlaştığı sektörlerde kârlılık da yüksek. 2006- 2014 arasında kârlılık oranı en yüksek sektör yüzde 10 ile madencilik. İnşaat sektörü de yüzde 216 kâr artışı sağladı.

Şubat'ta inşaat sektörüyle ilgili 8 bine yakın haber yapıldı!

Türkiye'de Şubat ayı boyunca ekonomi gündeminde en çok konuşulan konuların turizm ve ihracat sektörleri olduğu belirlendi. Interpress'inyapmış olduğu araştırmaya göre, inşaat sektöründe yazılı basma 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

İnşaat sektörü 1.8 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar: "İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotifi. Özellikle GSYH'nin yüzde 5'inden fazlasını sağlıyor ama istihdam açısından daha yüksek rakamlar söz konusu. Sektör, 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor" dedi.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

Yalnızca inşaat sektörü ile ekonominin gelişmesi mümkün değil!

Dünya Ekonomi Ligi Raporu'nda 19. sıraya gerileyen Türkiye'nin durumunu değerlendiren İzmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, sadece inşaat sektörü ile gelişmenin mümkün olmayacağına dikkat çekti..

Rant vergisi inşaat sektörünü olumlu etkiliyecek!

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün "Başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek" dedi.

Kayseri'de inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı!

Kayseri Ticaret Odası, inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek komitesi üyelerinin sorunlarını düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile masaya yatırdı. Toplantıya Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz katıldı.

İnşaat sektörün 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı Haberi

İnşaat sektörün 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı

Türkiye’de artan işsizliğe hükümet tarafından çözüm olarak esnek çalışma gösterilirken, rakamlar iş güvencesinin daha az olduğu, iş kazalarının ve işçi ölümlerinin yüksek olduğu sektörlerde kârlılık oranlarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sektörlerde kâr kanla geliyor. AKP esnek çalışmayla hem işsizliği azaltma hem de büyümeye doping peşinde. Bunun maliyetini ise çalışan kesim ödeyecek.


İş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması, denetimsizlik ve ihmaller nedeniyle Türkiye’de işçi ölümünün en çok yaşandığı sektörlerde yüksek kâr, düşük maliyetle sağlanıyor. İş cinayetleri inşaat, maden, tarım ve taşımacılık işkollarında; mevsimlik çalışmanın, sendikasız ve güvencesiz çalışma koşullarının hâkim olduğu işkollarında yoğunlaşıyor.


Tarımda artış


Son sekiz yılda madencilik sektörünün kârı tüm sektörler ortalamasının iki katından fazla arttı. Sanayi Bakanlığı’nın Girişimci Bilgi Sistemi verilerine göre 2006-2014 arasında tüm sektörlerde faaliyet kârı yüzde 137 artarken,...