03 / 05 / 2024

inşaat sektöründe çalışan sayısı artıyor

inşaat sektöründe çalışan sayısı artıyor

Kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleriyle büyüyen inşaat sektöründe istihdam da artıyor. Bu yıl yüzde3.5 büyümesi beklenen inşaatta çalışan sayısı 1.95 milyona ulaştı.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 22.1 arttı. 

İnşaat sektöründe arsa maliyetleri düşürülmeli!

Kovid-19 süreci başladığından beri en çok zorlukla karşılaşan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Sıfır konut stokunun erimesi ve yerine yeni konutların yapılamaması inşaat sektörünün yaşadığı zorlukları gösteriyor.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

inşaat sektöründe çalışan sayısı artıyor Haberi

inşaat sektöründe çalışan sayısı artıyor

Kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleriyle yatırımlarını hızla artıran inşaat sektörü, ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. Bu yıl % 3.5 büyümesi beklenen sektörde çalışan sayısı, geçen yıla göre 111 bin kişi artarak 1.95 milyon kişiye ulaştı. Ancak inşaattaki hareketlilik bununla da sınırlı kalmıyor. 


Kasım ayında verilen 20 bin 924 iş ilanından büyümenin itici gücü, % 6.26 pay alarak şampiyon oldu.İnşaat sektörü, Kasım ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Bir önceki yıla ilan sayı % 4 artışla 20 bin 924'e ulaştı. Kasım ayında aldığı % 6.26 pay ile ilk sırada olan inşaatı, güvenlik % 6.05 ile ikinci, BT % 5.78 pay ile ikinci üçüncü sırada takip etti. inşaat, en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde...