04 / 05 / 2024

inşaat sempozyumu

inşaat sempozyumu

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda dikkat çeken başlıklar yer aldı. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada, "2016'da 496 çalışan inşaat  sektöründe hayatını kaybetmiş ve yüzde 35,3 oranıyla en çok ölüm, yapı işlerinde gerçekleşmiştir." dedi. 

Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu 22 Kasım'da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Bursa'da düzenlenen Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu 22 Kasım'da başlayacak. 

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

DOSİDER Ekonomi Sempozyumu'nda inşaat sektörü tartışıldı!

DOSİDER Ekonomi Sempozyumu’nda dünya ekonomisi ve inşaat sektörü tartışıldı...

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat sempozyumu Haberi

inşaat sempozyumu

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleştirildi. Aralarında Cambridge, Carnegie Mellon ve Colorado State gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda buluştular. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İTÜ ve ODTÜ’nün öğretim üyelerinin katkılarıyla Prota’nın düzenlediği sempozyum Tasarla-Uygula-Yakala-İlerle olmak üzere 4 ana oturumda düzenlendi. 

Sempozyumda kent mimarisi, altyapı, şehir planlaması ve dünyadaki örnekler paylaşıldı. Türkiye için bu başlıklardaki ihtiyaçlar ve çözüm önerileri anlatıldı, robotik yaklaşımlar ve geleceğe yönelik teknolojiler masaya yatırıldı.

“İNŞAA YAPMADAN SORUN TESPİT EDİLİYOR”

Katılımcılar arasında yer alan Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Profesör Burcu Akıncı, yapı sektöründeki bu teknolojik yaklaşımda amacın sürprizlere yer kalmaması olduğunu dile getirdi. Akıncı, “Çünkü şu anda yapısal işlerde, işlemlere ve başlıklara...