05 / 05 / 2024

İnşaat seviye tespiti işlemleri

İnşaat seviye tespiti işlemleri

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Dorukşah İnşaat kentsel dönüşüme devam ediyor!

Dorukşah İnşaat’tan kentsel dönüşüme devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ne 2014 yılından bu yana sahip olan firmanın Türkiye’nin 81 ilinde riskli yapı tespiti yapabilme yetkisi bulunuyor.

Adana Kentsel Dönüşümde Riskli Yapı Tespiti paneli 1 Aralık'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları' konulu panel düzenliyor. Panel 1 Aralık Günü gerçekleşecek.

İnşaat seviye tespit tablosu!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. İşte inşaat seviye tespit tablosu..

İnşaat seviye tespit tutanağı örneği!

Henüz tamamlanmamış ve inşaat çalışmaları devam eden yapılar, gelinen son aşamalarına göre derecelendirilebiliyor. Tutanak, yapı denetim kuruluşu tarafından düzenleniyor. İşte inşaat seviye tespit tutanağı örneği...

İnşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

Batı Antalya Havalimanı yer tespiti için ön rapor oluşturuldu!

Antalya’nın Demre ilçesinde tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.

Yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları gereğince yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır? Yangın sigortası sözleşmesi ile sigorta edilmiş şeylerde meydana gelen zararın miktarı taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor...

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Riskli yapıların değer tespiti!

Riskli alanlarda tespit edilen riskli yapıların yıkılması sürecinde en çok merak edilen hususlar arasında yer alan soru: Riskli yapıların değer tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı...

İnşaat seviye tespiti işlemleri Haberi

İnşaat seviye tespiti işlemleri

İnşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor.


Bir inşaatın kaba inşaat olduğu veya yüzde 70,80 tamamlandığı yapılan incelemeler sonucunda tespit ediliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır? İnşaat seviyesi nasıl belirlenir?


İnşaat seviye tespiti için temel, zemin kat, birinci kat, çatı, doğrama, iç sıva, dış sıva, boya, badana, kaplamlar, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve müteferrik işlere bakılıyor.


Bu işlerin her birinin ayrı yüzdelik oranı bulunuyor. Bu oranlar bodrumlu ve bodrumsuz bir binaya göre de değişebiliyor. İnşaat seviye tespiti tutanak örneği şu şekilde sıralanıyor:


SEVİYE TESPİT TUTANAĞI ÖRNEĞİ


YİBF No: …………

İlgili İdare :

Yapı Sahibi :

Yapı Ruhsat Tarihi ve No :

Yapının Adresi :

Pafta/Ada/Parsel No :

Yapı İnşaat...