01 / 05 / 2024

inşaat sorunları 2018

inşaat sorunları 2018

Merkezi Diyarbakır'da yer alan ve Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla'yı ziyaret etti.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sektöründe sorunlar çözülüyor!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ‘Mart 2020 Sektör Raporu’na göre; inşaat sektöründe yeniden büyümenin sektörün iç dinamiklerinde yaşanan sorunlar çözüldü. 

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

2018’de 20 milyar dolar inşaat malzemesi ihracatı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye'nin en yüksek katma değerini üreten inşaat malzemesi sanayisinin atağa geçtiğini söyleyerek, “2018’i 20 milyar doların üzerinde inşaat malzemesi ihracatıyla kapatacağız” açıklamasında bulundu.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de ele alındı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu inşaat sektörünün sorunlarını ele aldı.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de görüşüldü!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin şubesi tarafından kentte inşaat sektöründeki güncel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü...

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

Bilecik'te inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları ile meslek odalarının katılımlarıyla inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. 

İnşaat malzemelerinin fiyatı Ağustos 2018'de yüzde 2,14 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, Ağustos 2018’de toptan fiyatlar aylık bazda bir önceki aya göre inşaat malzemeleri grubunda yüzde 2,14 arttı...

Necip Nasır'dan inşaat sorunlarına çözüm sözü!

AK Parti İzmir Milletvekili ve inşaat mühendisi Necip Nasır, inşaat sektörünün sorunlarından hükümet ile ilgili olanlarını doğrudan kendisinin çözeceğinin sözünü verdi. 

Turhal Belediyesi'nden 64,1 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Turhal Belediyesi Osmangazi Mahallesi'nde inşaat ihalesi yapıyor. İhale 28 Haziran 2018 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

inşaat sorunları 2018 Haberi

inşaat sorunları 2018

Merkezi Diyarbakır’da bulunan ve Türkiye’nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’yı ziyarette bulundu. 

Habertürk'te yer alan habere göre YapSat ve Taahhüt Sektörünün sorunlar içerisinde bulunduğunu dile getiren Yaman, yabancı paraya bağlı olarak ülkemizde satışı var olan inşaat sektöründe ki birçok kalemdeki belirsizliklerin malzeme teminini zorlaştırdığını söyledi. Söktürün temin ettiği malzemelerdeki fiyat belirsizlikleri tavan fiyatlar üzerinden tüketiciye yansıdığını ifade eden Yaman, inşaat firmalarının en büyük sıkıntısının piyasada ki fiyatların kurumlar tarafından verilen fiyat farkına nazaran çok daha az olması ve bununda firmalar da fiyat farkı kararnamesi yani ek bir fiyat farkı talebi oluşturduğunu dile getirdi.

Yaman, “Sektördeki daralma banka kredilerine itmektedir. Yüksek faizler, verilmeyen limitler hatta kapatılan...