04 / 05 / 2024

İnşaat temel vizesi için gerekli belgeler

İnşaat temel vizesi için gerekli belgeler

Belediyece onaylanan yapılar için geçerli olan belgeye temel vizesi deniyor. TUS işlemli dosyalara göre temel vize veriliyor. Peki, Temel vizesi nasıl alınır? İşte, temel vizesi alma şartları..

İnşaat demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyat listesi tek tek açıklandı! Hemen bakın! 7 Temmuz demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan demirin fiyat listesi merak ediliyor. Demir fiyatları son dönemlerde gelen zamlarla rekor üstüne rekor kırdı. Peki inşaat demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyat listesi tek tek açıklandı! Hemen bakın! 7 Temmuz 2023 demir fiyat liste

Temel Elektronik İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Ve Peyzaj Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temel Elektronik İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Ve Peyzaj Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Burhan Yıldız tarafından kuruldu.

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi almak isteyenler Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi kimlere verilir? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Demir fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin fiyat listesi araştırılıyor. Son zamanlarda peş peşe indirim gelen demir fiyatlarının güncel fiyatları merak ediliyor. Demir fiyatları bugün ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Torunoğlu Kuyu Temel İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Torunoğlu Kuyu Temel İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Cazır tarafından kuruldu.

İnşaat demir fiyatları bugün ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç TL? 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaatın en temel yapı malzemesi olan demire son zamanlarda büyük zam artışları oldu. Demir fiyatlarına son günlerde üst üste gelen zamlar demir fiyatları uçurdu. Peki bugün demire zam geldi mi? İnşaat demir fiyatları güncel ne kadar? İşte 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına bugün tekrar indirim geldi! İşte Güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörü için demir en önemli malzemelerden biri.  İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün tekrar indirim geldi. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte güncel demir fiyat listesi... 

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

İnşaatın en temel yapı malzemelerinden çimento ve demire zam geldi mi? Çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan çimento ve demir fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Çimento fiyatları kaç lira? Demir fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru durmuyor! Demire çılgın indirim geldi! İşte güncel demir fiyatları 28 Haziran 2022 

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına indirim gelmeye devam ediyor. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel demir fiyatları...

İnşaat temel vizesi için gerekli belgeler Haberi

İnşaat temel vizesi için gerekli belgeler

Temel vizesi nasıl alınır?


Temel vizesi temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vize olarak karşımıza çıkıyor. Temel vizesi alındığı gün yapıma başlanabilir.


3194 sayılı İmar Kanunun 29.maddesine göre yapı ruhsatı alındıktan sonra 2 yıl içinde yapıma başlamak zorunlu oluyor. Temel vizesinin alındığı gün yapıma başlanabiliyor. 


Temel vizesi eğer 2 yıl içinde alınmadıysa yapı ruhsatı geçerliliğini yitirmiş oluyor. Yapı ruhsatı ise 5 yıllık süre geçmediyse yenileniyor.  Bu 5 yıllık sürenin geçmesi durumunda yeni yapı ruhsatı alınması gerekiyor. 


Yapının temeli, yapı temeli krokisine göre doğru oturtulma ve demir kurgusuna uygulama projesini denetleyen temel vizesi, bu uygunluklar dahilinde veriliyor. Peki, Temel vizesi için gerekli belgeler neler?


İnşaat temel vizesi için gerekli belgeler!

-Dilekçe

-S.S.K açılışı

-Kontur-Gabari İnşaat Aplikasyonu ve *.dxf uzantılı cd’ye kopyalanmış dosyası

-Bohçalama ve...