19 / 07 / 2024

İnşaat yerinde denetlenmeli

İnşaat yerinde denetlenmeli

Ankara İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu, inşaatlarda yaşanan ış kazalarında en önemli eksiğin "bizzat yerinde yapılmayan denetim" olduğunu dile getirdi.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk inşaat sektörünün dünyanın her yerinde imzası var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada, "Türk inşaat şirketlerinin Şili'den Rusya'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın her yerinde, yüzlerce büyük projede imzası var." diye konuştu.

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var!

İstanbul Kartal'da çöken binanın ardından açıklamalar yapan "İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı" diye açıklama yaptı. 

Kentsel dönüşümü, yerinde dönüşüm şeklinde yapacağız!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kağıthane'de halkla buluştu. İnce, kentsel dönüşümü, yerinde dönüşüm şeklinde yapacaklarını söyledi...

Nihat Özdemir: Dünyanın her yerinde havalimanı yapacağız!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesine başladıklarını söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir,, "Dünyanın her yerinde havalimanı ve yeni yatırımlar yapmak, onları çalıştırmak, işletmek gibi çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

Konya Bozkır Şehir Konağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

Konya Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Turgutlar İnşaat Sahibi Mustafa Turgut, yapımı devam eden Bozkır Şehir Konağını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

Nestiva Ataşehir Esatpaşa İmar İskan Blokları'nın yerinde yükselecek!

Nestiva Ataşehir Esatpaşa İmar İskan Blokları'nın yerinde yükselecek. Aktifhan İnşaat'ın Nestiva Ataşehir projesi için Ataşehir İmar İskan Blokları'nda ilk yıkımlar önümüzdeki salı günü gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı 3. Havalimanı inşaat sahasını inceledi!

3. havalimanı inşaat sahasında çalışan işçilerle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “2018 yılında Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı dünyanın her yerinde iftihar meselesi olacak” dedi.

Şehitkamil'de öğrenciler kentsel dönüşümü yerinde inceledi!

Abdullah Kepkep İlköğretim okulu öğrencileri "Kentsel Dönüşümü Yerinde Görmeye Gidiyoruz" projesi kapsamında öğretmenleriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisini "MÖP" gezdi.

Hazır beton inşaat hızını artırdı!

İNŞAAT sektörünün en temel yapı malzemesi olan beton, hem bir taşıyıcı eleman ve hem de dekoratif malzemedir. Dayanıklılığı, yangına karşı direnci, ekonomik üretimi, yerinde imalat bakımından da beton tercih nedenleridir.

İnşaat yerinde denetlenmeli Haberi

İnşaat yerinde denetlenmeli

Ankara İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu, inşaatlarda yaşanan ış kazalarında en önemli eksiğin "bizzat yerinde yapılmayan denetim" olduğunu dile getirdi. Velioğlu, yaptığı açıklamada, yaşanan ış kazalarında yalnızca işverenin değil, işçilerin de kusurlu olabileceğini kaydetti. Velioğlu, "inşaat sektöründe yıllardır kazalar oluyor. Sadece işveren değil; işçilerde de sıkıntı var. Gerekli kurallara uyulmuyor. Bilinçli, deneyimli insan eksikliği var" dedi. Özellikle toplu konut inşaatlarında denetimin zorlaştığını belirten Velioğlu, şöyle konuştu: "Her ismi bilinen büyük firmanın inşaatı iyi olacak, kesin güvenilir diye bir kural yok. Özellikle, toplu konut inşaatlarında kim, nereleri denetleyebilir. Ancak oturdukları yerden yönetebilirler. Kaldı ki oralarda binlerce insan ve dev alanlar var. İnşaatçılıkta güvenirlilik; kullanılan malzemeye ve işçinin tecrübesine bakıyor. Bir işçi önemli bir yapım aşamasındayken demir bağlarken...