29 / 04 / 2024

İnşaatı iptal olan yerden alınan daire

İnşaatı iptal olan yerden alınan daire

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında bir okuyucusunun inşaatı duran bir kooperatiften aldığı daire ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru! İnşaat demir fiyatları resmen çakıldı! 2023 demir fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat demirine olan talebin azalmasıyla demir fiyatlarına peş peşe indirim gelmeye başladı. Bu kapsamda demir fiyatları güncellendi. Peki güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 9 Eylül 2023 fiyat listesi.

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Kenarda altın ve doları olan ne yapmalı? Uzman isimden çarpıcı açıklama geldi

Uzman isim İslam Memiş, kenarda altın ve doları olan yatırımcılar için çarpıcı açıklamalarda bulundu. ''Pozisyonunuzu alın'' diyen Memiş yatırımcılara altın ve dolar konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

35 katlı rezidans inşaatı iptal kararına rağmen devam ediyor! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi’nden Su Kent Kooperatifine ait 35 katlı rezidans inşaatı iptal kararına rağmen devam ettiği belirtilerek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, yerel yönetimleri görevlerini yapmaya çağırıyoruz" denildi...

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesini Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi, 100 milyon Euro kira bedeli ile kazandı. Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptal edildi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Haliç-Kemerburgaz tren hattının planları iptal edildi!

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

3 şeker fabrikasının satışı iptal!

Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında ihalesi gerçekleştirilen fakat bir türlü devralınmayan Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının satışı iptal edildi.

Real Konaklar Yedikule basın lansmanı iptal edildi!

Real Group imzası ile hayata geçirilecek olan Real Konaklar Yedikule projesinde  19 Nisan 2018 Perşembe günü yapılacak olan basın lansmanı iptal edildi. 

Tekirdağ'daki şeker fabrikasının satışı iptal edildi!

29 Mart'ta satış ihalesi duyurulan Tekirdağ'daki şeker fabrikasının ihalesi iptal edildi. İptal ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İnşaatı iptal olan yerden alınan daire Haberi

İnşaatı iptal olan yerden alınan daire

1985'te kurulmuş bir kooperatif var. Mesken inşaatı sürmekte iken 1990'da inşaat ruhsatı, orman arazisi iddiası ile iptal oldu. Ancak inşaat sürdü ve ben bu siteden noter sözleşmesi ile bir daire satın aldım. Aradan geçen 25 sene içinde kooperatif hâlâ duruyor, aidat topluyor ve aynı zamanda yönetim bizden para alıyor. Bu yapılanlar doğru mu? • A.T. 



Size hangi yanlışı anlatarak başlasam bilemiyorum. "Ruhsat iptal oldu" diyorsunuz. Hatta orman idaresi araziye el koydu ama inşaat sürdü. Böyle bir inşaat olabilir mi? Üstelik bunu yapan bir kooperatif olabilir mi? Sizin siteniz şimdi gecekondu. Tapunuz da yok. Zaten "Noterden satın aldım" demeniz yeterli, zira noterde gayrimenkul satın alınmaz. Siteniz gecekondu olduğu ve tapu kaydında sizin kooperatifiniz malik olmadığı için sitenizde kat irtifakı veya kat...