09 / 05 / 2024

İnşaatlar denetim sistemi

İnşaatlar denetim sistemi

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

EYT'liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Prim borcu olan EYT'liler emekli olabilmek için bunu ödemenin yollarını araştırıyor. EYT'liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşümde reyting sistemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. İhmal ve hatalardan kaynaklanan faciaların önüne reyting sistemi ile geçilecek. Buna göre, afet riskleri etkilediği nüfusun büyüklüğü, mali ve finansal gereksinim kriterleriyle puanlanacak.  İşte reyting sisteminin detayları...

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Belya Ergün tarafından kuruldu.

Yapı denetim hizmetlerine koronavirüs tedbiri!

Yapı Denetim Sistemi'ne ilişkin soruların cevaplanmasına yönelik talepler, "[email protected]" mail adresine iletilecek

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı denetim sistemi firmaları ve çalışanları rahatlatacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, yapı denetim sistemi düzenlemesi ile firmaların ve çalışanların rahatlayacak. Sistemde tüm yanlışların önüne geçileceğini söyledi.

Yapı denetim sistemi baştan sona değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Yapı denetim sistemini baştan sona değiştiriyoruz" dedi. Özhaseki, kanunun hazırlığını yaptıklarını belirtti... 

Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor.

İnşaatlar denetim sistemi Haberi

İnşaatlar denetim sistemi


Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması için harekete geçti. 

Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla 'Yapı Araştırma Merkezi' kurmaya hazırlanıyor. 

Böylelikle, Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilecek sonuçlar kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere sektörün üretim sürecine doğrudan kanalize edilebilecek. Merkezle başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı dayanıklı uygulamaların üretilmesi de amaçlanıyor. 


HUKUKİ ALTYAPI HAZIRLANACAK

 Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, yapılarla ilgili önerilerin ve standartların geliştirilmesi, yenilikçi tasarımların yapılması, yapım tekniklerinin yükseltilmesi, malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Yapı Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladı. 

Merkezin kurulması için önümüzdeki günlerde hukuki altyapı hazırlanacak. 


ELDE EDİLEN SONUÇLAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK 

Kurulacak Yapı Araştırma Merkezi'nce yürütülecek araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle üretim ve pazarlama stratejisi oluşturulacak. 

Elde edilecek sonuçlar kentsel...