27 / 04 / 2024

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.



Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosunca, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalar hız kesmeden sürüyor.

Verilen detaylara göre, bu kapsamda, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi İnönü Bulvarı'nda 2012'de yapılan ve depremde yıkılması sonucunda yaklaşık olarak 1000 kişinin yaşamını yitirdiği Rönesans Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir'de gözaltına alınan Ali Onur Çinçinoğlu, işlemlerinden sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Rönesans Rezidans ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

REZİDANSIN MÜTEAHHİTİ 11 ŞUBAT TARİHİNDE TUTUKLANMIŞTI

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Rönesans Sitesi'nin yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da 11 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.

Mehmet Yaşar Coşkun'un yurt dışında olduğu belirlenen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için de Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosunca 28 Şubat tarihinde iade talepnamesi ve kırmızı bülten çıkarılması isteği Adalet Bakanlığına iletilmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da 2012 yılında yapılan ve "Cennetten bir kare" olarak lansmanı yapılan Rönesans Rezidans, depremde yerle bir olmuş, ve bin kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirmişti.


Geri Dön