10 / 05 / 2024

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.



RÖNESANS REZİDANS'IN 10 SENELİK SAKİNİ: BİNANIN TEMELİ KAYMIŞTI, KORİDORDA ÇATLAK VARDI

Depremlerde yerle bir olan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Rönesans Rezidans'ta 10 sene yaşayan sakinlerinden, Hatay Belediyespor eski Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, 2022'de koridorlarda çatlaklar oluşmaya başladığını, binanın temelinin kaydığını öne sürerek, yöneticiye bu durumu anlattığında kendisiyle alay eder gibi davrandığını, komşularının da duyarsız kaldığını söyledi. Binanın kontrol edilmesi ve önlem alınması için çaba gösterdiğini fakat, sonuç alamayınca taşınma kararı aldığını dile getiren Yiğitbaşı, "Cennetten bir köşe, cehennem oldu" dedi.

Rönesans Rezidans ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!


"VOLKAN DEMİREL DE ORADA OTURUYORDU"

Hatay Belediyespor eski Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, inşaat teknikeri bir arkadaşının depremden sonra Rönesans Rezidans'ın enkazında inceleme yaptığını dile getirerek, "Kalıntıları ovaladığında, kil gibi parçalandığını, bina demirlerinin de yanlış şekilde bağlandığını söyledi. Kolonların kesilmiş olduğuna dair bazı söylentiler de duydum. Doğruysa bu kesinlikle cinayet." demişti.

Zekiye Barutçu Yiğitbaşı açıklamasında "Ben eski Hatay Belediyespor Başkanıyım. Hatayspor'un da kongre üyesiyim. Hatayspor'un tüm futbolcuları orada yaşıyordu, hatta Volkan Demirel de o binada oturuyordu. Ama o anda iki futbolcu varmış. Çok sevdiğim komşularımı kaybettim" demişti.

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 


Geri Dön