20 / 05 / 2024

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan ve düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki kira uyarlama davası 3. yıldan itibaren açılabilir mi? 



Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler son sürat devam ederken hem ev sahipleri hem de kiracılar mağdur olduklarını belirterek, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapıyor.

Ev sahiplerinin elini kolunu bağlayan yüzde 25 zam sınırlaması gündemden düşmezken düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri de kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası 3. yıldan itibaren açılabilir mi? 

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden ev sahiplerinin merak ettiği ve araştırdığı kira uyarlama davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Avukat Çakmak paylaşımında "Taraflar arasındaki kira sözleşmesi 1 yıllıktır. Davacı, 3. yıldan itibaren, kiracının ödediği kira miktarının emsal kiraların çok altında kaldığını öne sürerek uyarlama davası açamaz." ifadelerini kullandı. 

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

UYARLAMA DAVASI NEDİR? AÇILABİLİR Mİ?

Taraflar arasındaki kira sözleşmesi 1 yıllıktır. Davacı, 3. yıldan itibaren, kiracının ödediği kira miktarının emsal kiraların çok altında kaldığını öne sürerek UYARLAMA davası açamaz.

Bursa BAM 4. HD
2023/2787 E
2023/3085 K

 

 

 

İşte Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına gelen yorumlar...

 

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

Prof. Dr. Görür 'Deprem eli kulağında' derken, Prof. Dr. Kadıoğlu ise toplanma alanları hazır hale getirilmeli...

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!


Geri Dön