20 / 05 / 2024

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

Ülkemizde sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, yüksek faiz oranları ve enflasyon sebebiyle inşaat şirketleri yüzünü yurtdışına çevirdi.



Türkiye'de sürekli olarak artış gösteren ve son zamanlarda da sık sık gündeme gelen  inşaat maliyetleri, yüksek faiz oranları ve enflasyon sebebiyle inşaat şirketleri yüzünü yurtdışına çevirdi. 

Ülkemizde irili ufaklı toplamda 53 projeyi hayata geçirdikten sonra yönünü başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak şekilde İspanya, Dubai ve Karadağ gibi bölgelere çeviren Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İşte Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları...

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç imzalı habere göre Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu bu konu ile ilgili olarak  “Türkiye’de fiyatlar inanılmaz bir durum aldı. Maaş endeksinin ucu kaçtı. Faiz ortamı ve enflasyon kontrol edilemiyor” ifadelerini kullandı. 

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

250 MİLYON STERLİN

Türkiye’nin kentsel dönüşüm konusunda çıkmaza girdiğini, oysa bu konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu dile getiren Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu İstanbul depreminin de yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın bir sorunu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu sorun bizi bekliyor. Fakat Türkiye bu hızla giderse 110 senede kendini yenileyebilir. Kentsel dönüşüm yasası işler hale gelmeli." 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de gelecek 5 senede yatırım değil sadece barınma amaçlı konut üreteceklerini dile getiren Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yurtdışı konusunda da halen KKTC’de 8 şantiyelerinin olduğunu kaydederek, “Üç senede üreteceğimiz konut sayısı 4 bini geçecek. Kuzey Kıbrıs’ta yıllık yatırım tutarımız 100-120 milyon sterlin. Şu ana kadar bölgede 250 milyon sterlinin üzerinde yatırım yaptık” diye konuştu.

Yeni projeleri ile ilgili de bilgi veren Fenercioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu ayrıca  İzmir  Esentepe’de de 55 dönümde kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını dile getirerek, burada ticari alan ve 1700 konut olacağını, 120 milyon Avro yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Prof. Dr. Görür 'Deprem eli kulağında' derken, Prof. Dr. Kadıoğlu ise toplanma alanları hazır hale getirilmeli...

Skoda SUV güncel fiyat listesini duyurdu! Çok uygun fiyatlara SUV araç sahibi olabilirsiniz...

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!


Geri Dön