20 / 05 / 2024

İstanbul'da ekmeğe yüzde 31 zam yapıldı...

İstanbul'da ekmeğe yüzde 31 zam yapıldı...

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan karar ile birlikte İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zam ile 10 TL’ye çıkarıldığı duyuruldu.



Meclise oylamaya sunulan karar kapsamında, "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer alan un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar sonucunda ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 Türk Lirası, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 Türk Lirası olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurulumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur” diye ifade etti.

 İstanbul da ekmeğe yüzde 31 zam yapıldı...

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Son olarak Aralık 2023 yılında ekmek fiyat tarifesi güncellenmiş, 210 gram ekmek için azami fiyat 8 Türk Lirası olarak açıklanmıştı.

İstanbul'da ekmeğe zam yolda! 

Son dakika! İstanbul’da ekmek fiyatına ‘gramaj’ indirimi uygulanacak...

SON DAKİKA! İstanbul’da ekmeğe yüzde 23 oranında zam yapıldı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön