29 / 04 / 2024

SON DAKİKA! İstanbul’da ekmeğe yüzde 23 oranında zam yapıldı

SON DAKİKA! İstanbul’da ekmeğe yüzde 23 oranında zam yapıldı

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildiği açıklandı. İTO’nun kasım ayı meclis toplantısında ekmek fiyat tarifelerinin ayarlanması için bir oylama gerçekleştirildi. İşte haberin ayrıntıları...



İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 Türk Lirası'na yükseltildi.İTO’da yapılan oylama sonucunda, İstanbul'da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydı ile 200 gram ekmek için 8 Türk Lirası olacak” şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. Buna göre, 1 kilogram ekmek fiyatı yüzde 23 yükselmiş oldu.

Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İTO’nun ağustos ayı meclis toplantısında yükseltilmişti. O gün yapılan oylama sonucunda İstanbul'da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 Türk Lirası'nı geçmemek şartı ile 200 gram ekmek için 6,5 Türk Lirası olacak” kabul edilmişti.

SON DAKİKA! İstanbul’da ekmeğe yüzde 23 oranında zam yapıldı

AĞUSTOSTA 6,5 TL OLMUŞTU

Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İTO’nun ağustos ayı meclis toplantısında artırılmıştı. Buna göre, o gün yapılan oylama neticesinde İstanbul'da “1 kilogram ekmek ücreti azami 32,5 Türk Lirası'nı geçmemek kaydı ile 200 gram ekmek için 6,5 Türk Lirası olacak” kabul edilmişti.

EKMEK NEDİR NASIL YAPILIR?

Ekmek, çeşitli tahıl unundan yapılan hamurun ateş veya sac üzerinde, tandırda, fırında veya tepside pişirilmesi ile hazırlanan temel gıdadır.. Ekmek, tek başına tüketilebildiği gibi, yemeğin yanında veya yemeklere ya da yağlara banarak da tüketilebilmektedir.

Süte dev zam geldi! Artış zincir marketlere yansımaya başladı! BİM, ŞOK, Migros, A101...

Tüp fiyatlarında son durum! Tüp fiyatları yine zirve yaptı...

 


Geri Dön