30 / 04 / 2024

Son dakika! İstanbul’da ekmek fiyatına ‘gramaj’ indirimi uygulanacak...

Son dakika! İstanbul’da ekmek fiyatına ‘gramaj’ indirimi uygulanacak...

İTO Meclisi’nde yapılan oylama kapsamında, daha önce 200 gram için 8 Türk Lirası olarak açıklanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi, “İstanbul'da ekmek fiyatı 210 gram ekmek için azami 8 Türk Lirası olacak” şeklinde kabul edildiği açıklandı. İşte haberin detayları...



İstanbul Ticaret Odası’nın aralık ayı meclis toplantısında azami ekmek fiyat tarifesi güncellendiği kaydedildi. Buna göre kasım ayında alınan “İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 Türk Lira'yı geçmemek kaydı ile 200 gram ekmek için 8 Türk Lirası olacak” şeklindeki karar yeniden görüşüldü.

Buna göre azami fiyat 210 gram için 8 Türk Lirası olarak belirlendiği açıklandı. “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, İstanbul için 210 gram ekmek 8 Türk Lirası olacak şekilde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi’nin konuya ilişkin sürecin tamamlanması sebebi ile Oda Meclisi’ne arzı Yönetim Kurulumuzun 8.12.2023 tarih, 59 sayılı toplantısında kararlaştırılmıştır” şeklinde meclise sunulan yeni tarife oybirliği ile kabul edildiği belirtildi.

Son dakika! İstanbul’da ekmek fiyatına ‘gramaj’ indirimi uygulanacak...

UYGULANAN FAZLA FİYATA TUTANAK TUTULDU

ekonomim.com'dan Merve Yiğitcan'ın haberine göre, Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklama kapsamında İstanbul’da ekmek fiyatlardaki oynaklığa dikkat çekerek, bu konunun üzerine İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde fırın denetimleri gerçekleştirmiş ve yüksek fiyat tespit edilen 100'dan fazla fırın için tutanaklar tutulmuş ve Haksız Fiyatı Değerlendirme Kurulu'nda incelenmek üzere Ticaret Bakanlığı'na gönderilmişti.

İstanbul Ticaret Odası tarafından,  yapılan oylama sonucunda da  daha önce 200 gram olan ekmek için 8 Türk Lirası olarak kaydedilen Azami Ekmek Fiyat Tarifesi, “İstanbul'da ekmek fiyatı 210 gram ekmek için azami 8 Türk Lirası olacak” şeklinde kabul edildiği açıklandı.

HALK EKMEĞİN FİYATI NE KADAR OLDU? 

İstanbul Halk Ekmek ürünlerinin fiyatlarına zam geldi. Buna göre, zam ile beraber 250 gram normal ekmeğin fiyatı 5 Türk Lirası (TL) oldu. İstanbul Halk Ekmek ürünlerinin fiyatlarına zam geldiği kaydedildi. Zamla beraber 250 gram normal ekmeğin fiyatı 5 TL'ye kadar arttığı belirtilmişti.

İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı! Fahiş fiyatla ekmek satan 822 işletme tespit edildi!

SON DAKİKA! İstanbul’da ekmeğe yüzde 23 oranında zam yapıldı

Zamlar peş peş geldi! Ekmeğe 3 ayda ikinci zam!

O ilde ekmeğe zam: 200 gram ekmeğin fiyatına bir yılda yüzde 100 arttı!


Geri Dön