06 / 05 / 2024

Zamlar peş peş geldi! Ekmeğe 3 ayda ikinci zam!

Zamlar peş peş geldi! Ekmeğe 3 ayda ikinci zam!

Ekmek fiyatlarına yapılan zamlar il il gelmeye devam ediyor. Son olarak Afyon’da 250 gramlık ekmek yüzde 25 zamlanarak 7.5 lira oldu.



Ekmek zammı haberleri yurdun dört bir köşesinden gelmeye devam ediyor. Afyon’da 250 gramlık ekmek, yüzde 25 zamlanarak 7.5 lira oldu. 

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ekmeğe zam kararı aldığını duyurdu. Bu kapsamda 6 liraya satışa çıkarılan 250 gram ekmeğin fiyatı yüzde 25'lik zamla 7.5 lira oldu.

Konu hakkında Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Cengiz Üstün, maliyetlerin çok arttığını ifade ederek “Ekmek 7.5 lira oldu. Kilosunu 30 liraya çektik" dedi.

Ekmek çeşitlerini ise serbest bıraktıklarına dikkat çeken Üstün, haşhaşlı, susamlı gibi çeşit ekmeklerin fiyatı serbest kaldı diye bildirdi. Üstün son olarak, "Türkiye’nin en ucuz ekmeği bizdeydi. Maliyetler hakikaten çok yükseldi. Devlet desteği vardı, o da bitti. Buna mecbur kaldık" dedi.

KONYA'DA EKMEĞE ZAM

Duvar'ın haberine göre, Konya’da 200 gram ekmeğin fiyatı, son zamla 7 TL'ye çıkarıldı. Geçen senenin ekim ayında 3,5 TL'ye satılan ekmek böylece bir yılda yüzde 100 zamlanmış oldu.

Zamdan sonra 6 TL'ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 7 TL'ye çıkarıldı. Fırıncılar, zamma gerekçe olarak yükselen maliyetleri işaret etti. 

Kentte geçen senenin ekim ayında 3,5 TL'ye satılan ekmeğe son bir yılda 4 kez zam geldi ve fiyatı 7 TL'ye yükseldi.

 Zamlar peş peş geldi! Ekmeğe 3 ayda ikinci zam!

IĞDIR'DA EKMEĞE ZAM

Iğdır’da satış fiyatı 4,5 TL olan 200 gramlık ekmeğin fiyatı 2 TL'lik zamla 6,5 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz gün Iğdırlılar sabaha zamla gözünü açtı. 200 gram ekmeğin fiyatı 4 lira 50 kuruştan 6 lira 50 kuruşa çıkarıldı.

İSTANBUL'DA EKMEK NE KADAR

İstanbul ekmek fiyatları, İTÖ tarafından gerçekleştirilen birlikte yeniden gündeme geldi. 2023 Ocak ayından bu yana 5 liraya satılıyordu. İTO Ağustos ayı meclis toplantısından sonra yeni Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'ne göre, İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam geldi. 

Oylama sonucunda, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 liraya geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 6,5 lira olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

Vakıflar İstanbul'da 13 konut satacak! 

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Rakamlar tek tek açıklandı!

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön