28 / 04 / 2024

Ekmeğe bir ayda ikinci zam

Ekmeğe bir ayda ikinci zam

Zam yağmuru devam ediyor. Erzurum’da 5 TL’den satılan 200 gram ekmeğin fiyatına bir kez daha zam yapıldı ve Erzurum'da ekmek 6,5 TL oldu.




Erzurum'da ekmek fiyatlarına bir kez daha zam geldi. Temmuz ayında yaşanan fiyat artışının ardından, ekmek fiyatlarına bir ay sonra yapılan bu yeni zamlar, vatandaşlar arasında endişe yarattı. 5 TL'den satılan 200 gram ekmek, yeni tarife ile 6,5 TL'den satışa sunulacak.

Erzurum'da 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL oldu

Geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşen zammın ardından, Erzurum'da yaşanan ekonomik koşulların etkisiyle ekmek fiyatlarına bir kez daha zam yapıldı. 17 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni tarifeye göre, 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL olarak belirlendi. Bu durum, vatandaşların ekonomik yükünü artıran bir gelişme olarak görüldü.

Ekmeğe bir ayda ikinci zam


Özellikle son dönemde artan gıda fiyatları, vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Ekmeğe gelen ardışık zamlar, temel gıda maddelerine yapılan artışlarla birleşince, halkın yaşam maliyeti daha da yükseliyor. İlk olarak temmuz ayında 4 TL'den 5 TL'ye çıkarılan ekmek fiyatları, sadece bir ay sonra tekrar zamlandı.

Zamlı ekmek fiyatlarının birkaç gün öncesinden bazı fırınlarda satılmaya başlanması da dikkat çekti.

Erzurum'da yaşanan bu ekmek fiyatı zammı, genel olarak ülke genelindeki enflasyon ve ekonomik zorluklarla bağlantılı olarak değerlendiriliyor. 


Akaryakıt Fiyatlarındaki Zamlar Ekmek Üreticilerini Zorluyor

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışlar, ekonomik sektörlerin dengesini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki zamlar, ekmek üreticilerini zor durumda bırakıyor ve bu durum doğrudan ekmek fiyatlarına yansıyor. Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında yaşanan artışlar, hem üreticileri hem de tüketiciyi olumsuz etkiliyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli yükseliş, ekmek üreticilerini hammaddeleri taşıma, üretim ve dağıtım aşamalarında ekstra maliyetlere sevk ediyor. Bu da, ekmek üretiminin maliyetinin artmasına ve dolayısıyla ekmek fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Sonuç olarak, vatandaşlar ekmek alırken daha yüksek fiyatlar ödüyorlar.

Ekmek, temel bir gıda maddesi olduğundan, fiyatlarında yaşanan artışlar özellikle düşük gelirli kesimleri daha fazla etkiliyor. İhtiyaç maddesi olan ekmeğin fiyatının yükselmesi, halkın yaşam maliyetini artırarak ekonomik zorlukları daha da artırıyor.

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

Dikkat! Uzman isim kırılma ihtimali olan fayları tek tek açıkladı: Deprem riskine karşı uyardı


Geri Dön