02 / 05 / 2024

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

Akaryakıt zammından sonra toplu taşıma zamları peş peşe geliyor. Son olarak Mersin'de şehir içi ulaşım ücretlerine son 1 buçuk ayda ikinci zam haberi geldi. İşte detaylar...



Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı yükselişin ardından şehir içi ulaşım ücretlerine de peş peşe zam geldi. Mersin ilinde şehir içi ulaşım ücretlerine son 1 buçuk ayda ikinci zam geldi. 

Şehir içi dolmuş ücretlerine 1 buçuk ayda gelen ikinci zamdan sonra indirimsiz yolcu ücreti 17 lira oldu. Böylelikle bir buçuk ayda yapılan zam yüzde 112,5'e çıktı. 

Söz konusu yapılan düzenleme ile yolcu taşıma ücretlerinde sivil yolcu için 17 TL, öğrenci için 11 TL oldu.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, akaryakıtta yaşanan zam furyasının ulaşımdaki zamları da kaçınılmaz hale getirdiği kaydedildi.

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

20 HAZİRAN TARİHİNDE ZAM YAPILMIŞTI!

Kentte şehir içi dolmuş ücretlerine 20 haziran tarihinde zam yapılmış, sivil yolcu ücret, 8 TL'den 11.50 TL'ye, öğrenci yolcu ücreti de 6 TL'den 8 TL'ye çıkarılmıştı.

Dolmuşçular zammın gerekçesi olarak mazotun litre fiyatının 25 TL'den 37 TL'ye artmasını gösterdiler.

Haziran ayında bir sivil yolcu 20 TL'yle 2 kez, öğrenci 3 kez dolmuşa binebilirken, yeni zamlı tarife ile 20 TL ile sadece bir kez dolmuşa binebiliyor.

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, toplu taşıma ve taksi ücretlerine büyük oranda zam yapıldı. Karar doğrultusunda, toplu taşıma ücretleri yüzde 63, taksi ücretleri ise yüzde 65 oranında artırıldı.

Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan zam kararıyla birlikte şehir içi ulaşım ücretleri ciddi bir yükseliş yaşadı. Daha önce 8 TL olan şehir içi ulaşım ücreti, 13 TL'ye çıkarıldı. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli bilet fiyatı 5,5 liradan 9 liraya yükseltildi. Abonman ücreti ise 3,25 liradan 5 liraya çıkarıldı.

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BURULAŞ, toplu ulaşıma zam yaparak metro ve otobüs ücretlerini arttırdı. Yarından itibaren geçerli olacak düzenlemeyle birlikte Bursa'da toplu taşıma fiyatları önemli ölçüde yükseldi.

Metro biniş ücretleri büyük bir oranda artış gösterdi. Metro tam bilet fiyatı 8,15 liradan 12 liraya, indirimli bilet fiyatı ise 7,50 liradan 10,50 liraya yükseldi. Ayrıca, uzun hatlarda yapılan tam biniş ücreti 9,40 liradan 13,50 liraya çıkarıldı. Öğrenciler için ise metro ücreti 3,75 liradan 6 liraya yükseldi.
 

Mini Cabrio'un Ağustos 2023 fiyatları peş peşe açıklandı! Mini Cabrio'ya bu ay 56 bin 692 TL zam geldi!

Ağustos 2023 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler dikkat!

TOKİ'nin İstanbul'daki 577 konutluk yeni projesi işte bu tarihte ihaleye çıkıyor!


Geri Dön