18 / 07 / 2024

İzmir'de taksi ücretlerine 1 ayda ikinci zam geldi! Taksi İndi-bindi ücreti 90 TL oldu...

İzmir'de taksi ücretlerine 1 ayda ikinci zam geldi! Taksi İndi-bindi ücreti 90 TL oldu...

İzmir'de taksi ücretlerine bir ayda ikinci kez zam yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında İzmir'de indi-bindi ücreti 90 Türk Lirası'na çıktığı duyuruldu.




İzmir'de taksi tarifelerine 1 ay önce yapılan ücret artışının ardından yeni bir düzenleme daha gerçekleştiği ifade edildi. gazeteduvar.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Son yapılan artış kararı, Ulaştırma Koordinasyon Merkezinden (UKOME) geçti.

Buna göre 80 Türk Lirası olan indi-bindi ücreti 90 Türk Lirası'na çıkarıldı. İlk açılış 20 Türk Lirası, taksilerin kilometre ücretleri ise 30 Türk Lirası olarak kaydedildi.

AKARYAKITA 6 LİRA DAHA ZAM GELDİ

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık konuya ilişkin yaptığı açıklama kapsamında, “Biz 1 ay önce bir tarife uygulamıştık; fakat ondan sonra akaryakıta 6 lira daha zam geldiği belirtildi. Daha sonra biz  İzmir  Büyükşehir Belediyesine müracaat ederek, revize yapmak istediğimizi kaydettik ve revizemizi yaptık. Son karar, UKOME genel kurulundan geçti; yakın mesafe 90 TL, kilometre 30 Türk Lirası, ilk açılış 20 Türk Lirası oldu” diye konuştu.

İzmir de taksi ücretlerine 1 ayda ikinci zam geldi! Taksi İndi-bindi ücreti 90 TL oldu...

UKOME NEDİR NE İŞ YAPAR?

UKOME kısaltmasının açılımı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'dir. Büyükşehir Belediyelerinde bulunan bir birim olan UKOME, yasaya dayanarak büyükşehir belediyesi bünyesinde ulaşım ve trafiği düzenlemekle, yolcu taşıma ücretlerini belirlemekle ve toplu taşıma hatlarının güzergahlarını planlamakla ilgili kararlar almaktadır. 

UKOME KARARI NE DEMEKTİR?

Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME), Büyükşehir belediyesi yasası´na dayanılarak büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan ulaşım ve trafiğin düzenlenmesi, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahlarının belirlenmesinde kararlar alan birimdir.

Antalya’da taksi ücretlerine zam geldi!

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!

Taksiciler yüzde 25 zam isterken, 'Taksi plakaları kaldırılsın' önerisi geldi! Taksici ve vatandaş ne diyor?


 


Geri Dön