30 / 04 / 2024

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara'da taksi ücretlerine zam geldiğini belirtti. Buna göre, yeni tarife bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.



Ankara Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, 19 Ocak Cuma günü itibarı ile taksimetre ücretlerinin güncellendiğini açıkladı. Yiğiner, bu güncellemenin ardında taksicilerin karşılaştığı artan maliyetlerin etkili olduğunu söyledi. 

medyatava.com.tr'de yer alan habere göre; Yapılan değişiklikler ile beraber, kısa mesafe olan indi-bindi ücretinin 50 TL'den 75 TL'ye çıkarıldığını ifade eden Yiğiner, ayrıca kilometre ücretinin 15 TL'den 20 TL'ye, taksi açılış ücretinin ise 18 Türk Lirası'ndan 25 Türk Lira'sına yükseltildiğini kaydetti.

ORTA YOL BULUNDU

Bu doğrultuda, Yiğiner taksilerin karşılaştığı zorlukları da kaydederek, yedek parça masraflarının  çok fazla yüksek olduğunu ve asgari ücretteki artış nedeni ile  şoför bulma konusunda da sıkıntı yaşandığını ve akaryakıt ücretlerinin de  sürekli arttığını kaydetti.

"İnsanlara selam veremez hale geldik" diyen Yiğiner, bu zorluklarla başa çıkabilmek adına yeni ücretlendirmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve vatandaşları mağdur etmeyecek bir orta yol bulduklarını sözlerine da ekledi.

İşte,  Ankara  yeni taksi fiyatları

Kısa mesafe indi-bindi ücretinin 50 Türk Lirası'dan 75 Türk Lirası'na.

Kilometre ücreti 15 Türk Lirası'ndan 20 TÜrk Lirası'na.

Taksi açılış ücreti ise 18 Türk Lirası'ndan 25 Türk Lirası'na çıktı.

Ankara da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

TAKSİ ZAMLARI HAKKINDA

Bu süreçte, taksi zammı ne zaman uygulanacak? ticari taksilere taksimetre tarifeleri güncellemeye başladı. Taksimetre güncelleme merkezinde çalışan Evren Keskin, “Taksilere yapılan zam ayarları dün akşam başladı. Taksimetre güncelleme ücretimiz 2950 Türk Lirası'dır. 13 ocak tarihine kadar zam güncelleme işlemleri devam edeceği belirtildi.

İSTANBUL'DA DA TAKSİ İNDİ BİNDİ 90 LİRA OLDU!

Geçtiğimiz haftalarda da  İstanbul'da yapılan zam ile beraber taksi ücretleri indi bindi olarak ücreti 70 liradan, 90 liraya çıkartıldı.  Buna göre taksi ücretlerine yüzde 28 zam gelmiş olduğu kaydedildi.

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!

Taksiciler yüzde 25 zam isterken, 'Taksi plakaları kaldırılsın' önerisi geldi! Taksici ve vatandaş ne diyor?

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

İstanbul'da taksiciler yüzde 65 zam talep etti! Zam kabul edilirse indi-bindi 115,5 TL olacak!


Geri Dön