28 / 04 / 2024

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz bularak yüzde 100 zam talebinde bulundu. Peki, taksi ücretlerine zam gelecek mi? İşte detaylar...



İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksimetre tarifesini ucuz bulduğunu belirtti. Aksu, taksi ücretlerini toplu taşıma fiyatlarıyla kıyaslayarak en az yüzde 100 zam istedi.

Taksimetre ücret tarifelerini ucuz olduğuna dikkati çeken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, tarifelerinin ‘en az yüzde 100’ zamlanması gerektiğini ifade etti.

Toplu taşıma fiyatları ile taksi ücretlerini  kıyaslayan Aksu, "Kiralar çok düşük, ücretlerimiz toplu taşımayla eşit hale geldi. 3-4 kişi birleşiyor taksiyle gidiyor, toplu taşımaya binseler daha fazla ödüyorlar. Plaka kiraları 25.000 TL civarında ve oldukça düşük" şeklinde konuştu.

Hürriyet'tin haberine göre, Aksu taksimetre ücret tarifelerinin en az yüzde 100 artmasını istediklerini belirterek, "Böylece toplu taşımadan farklı olalım, aramızdaki makas kapansın" dedi.

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

"İBB'NİN HAMLELERİ FİYATLARI DÜŞÜRÜYOR"

Eyüp Aksu, İstanbul'da 6,5 milyon TL'ye dayanan taksi plaka fiyatlarını da ucuz bularak en az 20 milyon Türk Lirası olması gerektiğini söyledi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Algı operasyonları sebebiyle taksi plakası fiyatlarında gerileme oldu. Faizlerin yüksek olması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de sürekli 5 bin yeni plaka arz edilmesine dair hamleleri plaka fiyatlarını düşürüyor" dedi.

Belediyeden bu plakaları ihaleye girerek aldıklarına işaret eden Aksu, "O tarihlerde gayrimenkul, arsa, dolar gibi enstrümanları kıyaslarsak 20 milyon lira olmalı. Her şey yüzde 100-200 arttı, taksi plakası gerçek değerinde değil" şeklinde konuştu.

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

İSTANBUL'DA TAKSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Öte yandan İstanbul'da taksi ve minibüs ücretlerine yapılan zam yürürlüğe girdi. Taksimetre açılışı 19,17 liraya yükseldi. Taksi indi bindi içinse 70 TL ödeniyor.

40 TL olan indi-bindi ücreti de yeni tarifede 70 TL oldu. Kilometre başına mesafe ücreti 13,75 TL'ye, zaman tarifesi ücreti ise saatlik 152,73 TL'ye yükseldi.

Birikimleri faize koyup gelen faiz ile hisse almak mantıklı mı?

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?


Geri Dön