28 / 04 / 2024

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bugünkü 32398 Sayılı Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'taki bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkarıldı.

Söz konusu kararda, orman sınırları dışına çıkarılmış olan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı kaydedildi.

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete de yayımlandı!

8 İLDEKİ 13 GAYRİMENKUL İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Paylaşılan son dakika detaylarına göre 8 ilde yer alan toplamda 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı alındı. Verilen bilgilere göre Sümer Holding A.Ş. tarafından İstanbul, Amasya, Çorum, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara,  İzmir  ve Samsun şehirlerinde yer alan toplamda 13 adet gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştiriliyor. 

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre toplamda 8 şehirdeki 13 gayrimenkul için ihale 26 Aralık 2023 tarihinde saat 16:00'da yapılacak.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Sümer Holding tarafından özelleştirilecek olan taşınmazların büyüklükleri bin metrekare ile 9 bin 600 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Verilen bilgilere göre söz konusu gayrimenkuller için 4 bin ve 5 bin TL şartname bedeli belirlendi. Satışı gerçekleştirilecek olan gayrimenkullerin geçici teminat bedelleri ise 400 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

Söz konusu satış kapsamında vadeli ödeme seçeneği de sunuluyor. Verilen detaylara göre vadeli ödeme; yüzde 40'lık kısmını peşin, kalanını 12 ayda bir ödeme yapacak şekilde en çok 48 ayda yapılabiliyor.

Ayrıca verilen detaylara göre söz konusu gayrimenkuller her türlü vergi, resim, harç ve KDV’den muaf tutuluyor. 

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda! Yeni yıl için buz kestiren rakamlar geldi!

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!


Geri Dön