30 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan enflasyonun artması ile birlikte emlak vergileri Ocak 2024'te artış gösterecek. İşte konu ile ilgili detaylar...



Konut ve taşınmaz sahipleri her yıl sahibi oldukları gayrimenkul için emlak vergisi ödüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu vergiler yıl başında asgari ücret zammı oranınca artıyor. 

Yine paylaşılan detaylara göre enflasyonun artması ile beraber emlak vergileri Ocak 2024'te kat be kat artacak iken uzmanlar 2024 öncesinde emlak vergisi borcunun kalmaması gerekliliği konusunda uyarılarını da yineliyor. 

Aksiyon'da yer alan habere göre yıl sonu enflasyon rakamının yüksekliği, yeniden değerlendirme rakamalarının da yüzde 50'den fazla olmasına mahal verdi. Yeniden değerlendirme oranı 2023 Aralık ayı sonu zamlarını da yüzde 58 olarak etkileyecek.

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin yanı sıra MTV, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları ve araç muayene ücretleri gibi ek ödemelere de yüzde 58 oranında zam gelecek. Yeniden değerlendirme oranı geçtiğimiz Ekim ayı sonunda belirlenmişti. Bu kapsamda da yeni yıl zamları da ortaya çıkmıştı. Söz konusu bu oranın azaltılması ya da yükseltilmesi konusunda belirli bir oran oynaması hakkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olurken, geçtiğimiz sene imzasını attığı düşüşün bu sene yaşanıp yaşanmayacağı da oldukça merak ediliyor.

EMLAK VERGİSİNE YÜZDE 58 ZAM

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre (Yİ-ÜFE)'nin sene  sonu enflasyon ortalamasının geçtiğimiz sene ortalamasına göre ne kadar arttığının göstergesi olan yeniden değerlendirme oranı, Ekim ayının sonunda belirlenmişti. Özellikle de enflasyon rakamlarının 2023 yılının son 6 aylık döneminde artış eğilimi göstermesi bu farkın artmasına ve zamların da yüzde 50'den çok olacağına işaret etti. 

TEMMUZ AYINDA ZAMLANMIŞTI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre asgari ücrete yapılan zam da bazı vergi ödemelerinin artışına da mahal veriyor. Son 2 yıldır asgari ücrete 2 defa zam yapılmasından mütevellit vergi ödemeleri de 2 kere zamlanırken, en son vergilere Temmuz'da zam gelmişti. 
 

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda! Yeni yıl için buz kestiren rakamlar geldi!

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!


Geri Dön