30 / 04 / 2024

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

Yaz tatili bitiyor, okullar yeniden açılıyor. İşte okulların açılacağı tarih...



Uzun ve neşeli yaz tatilinin sonuna yaklaşırken, öğrenciler ve veliler heyecanla yeni eğitim öğretim yılını beklemeye başladı. Bir yandan güneşin sıcaklığı ve denizin serinliğiyle dolu olan bu tatil, diğer yandan yeni dönemin heyecanıyla dolup taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, okullar 11 Eylül tarihinde kapılarını açacak ve öğrenciler yeniden sınıflarına dönecekler.

Yaz tatili, çocuklar için dinlenme, eğlenme ve enerji toplama fırsatı oldu. Plajlar, geziler, ailece yapılan etkinlikler ve özgürce geçirilen anlar, öğrencilerin hafızalarında unutulmaz anılar olarak kalacak. Ancak artık yeni bir dönem için hazırlıklar başlamak üzere.

OKULLAR AÇILIYOR!

2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminin açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin ve velilerin merak ettiği okul açılış tarihi ve yaz tatilinin sonu netlik kazandı. İşte ayrıntılar:

2023-2024 okulların açılış tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruya göre, yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül tarihinde başlayacak. Yaz tatilinin sona ermesine yaklaşık bir ay gibi bir süre kala, öğrenciler ve veliler okul hazırlıklarını tamamlamak ve yeni döneme hazırlıklı bir şekilde girmek için heyecanla bekliyorlar.

2023-24 MEB EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ


2023-2024 MEB Eğitim Öğretim Yılı Takvimi'ne göre, öğrencilerin tatil ve ders dönemleri belirlendi. İlk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak Cuma günü başlayacak ve 5 Şubat'ta ikinci dönem dersleri başlayacak. Bahar dönemi için ikinci ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğitim-öğretim yılı, 14 Haziran'da sona erecek ve bu tarihten itibaren öğrenciler yaz tatiline girecekler.

Öğrencilerin ve velilerin, yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklı bir şekilde girmesi için bu tarihleri göz önünde bulundurması önemlidir.

Her yeni eğitim öğretim yılı, farklı bir maceraya adım atmak gibidir. Bu dönemde edinilen bilgiler, arkadaşlıklar ve deneyimler geleceği şekillendirecek temelleri oluşturur. Öğrencilerin enerjisi, velilerin destekleri ve öğretmenlerin rehberliği ile yeni dönemde başarılar elde edilmeye devam edilecektir.

Dikkat! Uzman isim kırılma ihtimali olan fayları tek tek açıkladı: Deprem riskine karşı uyardı

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Hatay'da deprem oldu

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte başvuruya dair bilinmesi gereken tüm detaylar...

 


Geri Dön