05 / 05 / 2024

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte başvuruya dair bilinmesi gereken tüm detaylar...

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte başvuruya dair bilinmesi gereken tüm detaylar...

Faizsiz evlilik kredisi, dünya evine girecek binlerce çiftin  son günlerde gündeminde yer alıyor.  Peki, faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman? İşte detaylar...



Son günlerde birçok çift, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olan faizsiz evlilik kredisinin ne zaman başlayacağı, başvuru şartları ve ayrıntıları konusunda bilgi arayışına girdi.  150 bin TL faizsiz evlilik kredisi imkanı hala bekleniyor. Yuva kurarak evlenecek binlerce çift merakla bu konudaki yeni gelişmeleri bekliyor.

Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesinde duyurduğu evlilik kredisi hakkında henüz başvuru tarihi hakkında resmi bir açıklama yapılmış değil. Bu bilgi açıklandığında, hemen haberlerimizden öğrenebilirsiniz.

Evlilik Kredisi Miktarı Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenen çiftlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi verilmesi planlandığını açıkladı.

Evlilik Kredisine Dair Vaatler

Evlilik kredisiyle ilgili yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer alıyor: "Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere, iki yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve faizsiz şekilde 150 bin lira evlilik kredisi verilecek. Aile ve Gençlik Bankası, bu hizmetin yanı sıra, aileleri destekleyen çeşitli hizmetleri de sunacak ve çocukların eğitiminden aile kurumunun güçlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek."

Bu kapsamda, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi ile programların uyumlu şekilde çalışacağı ve aile bütünlüğünü koruyacak tedbirler alınacağı belirtiliyor. Sosyal destek programları da, ekonomik ve sosyal etkiler gözetilerek değerlendirilecek ve aile bütünlüğünü koruma amacı güçlendirilecek. Bu programların, çalışma hayatına katılımı olumsuz etkilememesi sağlanacak. Hem annelerin hem de babaların esnek çalışma imkanları genişletilecek. Ayrıca, evlilik bağıyla kurulan ailenin zararlı eğilimlerden korunmasını sağlayacak tedbirler alınacak.

Faizsiz evlilik kredisi konusu, bekleyen binlerce çift için büyük bir önem taşıyor ve bu vaadin gerçekleşmesi için sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak, başvuru tarihi ve diğer ayrıntılar henüz açıklanmadı. Resmi açıklama yapıldığında, halk bu krediden nasıl faydalanabileceğini öğrenecek.

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Malatya depremleri sonrası Naci Görür'den korkutan açıklama: "Bendeki haritada bu depremlerin..."

 


Geri Dön