28 / 04 / 2024

Kamu çalışanı ve memurlar dikkat! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Kamu çalışanı ve memurlar dikkat! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Milyonlarca kamu çalışanı ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarda sona doğru geliniyor. detaylar merak edilmeye başlandı. 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte detaylar...



3600 ek gösterge, Türkiye'de çalışan işçilere verilen bir ödüldür. Bu ödül, ücretlere ek olarak verilir ve çalışan işçilerin ücretlerinin bir miktarının üzerine eklenir. 3600 ek gösterge, yıllık çalışma süresine göre hesaplanır ve yıllık çalışma süresi arttıkça, 3600 ek gösterge miktarı da artar.

Kamu çalışanlarının senelerdir umduğu ek gösterge düzenlemesi bu ay yürürlükte olacak. Ek göstergeden faydalanacak memur emeklileri  şubat ayından sonra yeni ek gösterge ile emekli aylığı almaya başlayacak.

Kamu çalışanı ve memurlar dikkat! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

GÖSTERGELERDE 600 PUAN ARTIŞ

Yaklaşık 5.3 milyon memur ve emekli memuru kapsayan ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.  Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından sonra yeni uygulanacak olan ek gösterge üzerinden  emekli aylığı almaya hak kazanacaklar. Bahsedilen düzenleme ile 1. dereceye kadar çıkan tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan yükseltildi. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat,  müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön