29 / 04 / 2024

3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Milyonlarca memur emeklisi ve memurun beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili önemli bir viraja girildi. Memur-Sen ile yapılacak bugün yapılacak 3600 ek gösterge toplantısı, milyonlarca kamu çalışanı tarafından yakından takip edilecek.



TBMM gündemine de gelecek olan 3600 ek göstergede kapsam genişleyecek. İlk olarak 16 Şubat’ta bir araya gelen 3600 ek gösterge komisyonu, 16 Mart Çarşamba günü ikinci kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önderliğinde yapılacak ikinci toplantıda Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Memur-Sen yönetimi katılacak. 

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışmalarda 657 ayılı Kanun'un (I) ve (II) sayılı cetvelleri incelenerek ek gösterge rakamları kadro unvanı, sorumluluk seviyesi, görevin önemi ve hiyerarşik konuma göre ele alındı.

Öğrenilen bilgiye göre; hâkimler, askerler ve öğretim üyelerinin ek göstergeleri de masada olacak.

3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Taslaklardan birinde tüm mevcut unvanlarda bulunan ek göstergelerin 600 gösterge rakamı artırılması, aşağıda kalan genel sekreter yardımcısı, genel müdür yardımcısı, şube müdürü, il müdürü, üniversitelerde ve mahalli idarelerdeki daire başkanları gibi düşük kalan unvanlarda görevin önemi, hiyerarşik konumu ve sorumluluğa göre belirlenmesi bulunuyor.

Öte yandan yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verileceği kaydediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön