03 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2023 mazot gübre desteği kaç lira?

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2023 mazot gübre desteği kaç lira?

Mazot gübre desteğinin ne zaman yatırılacağı merakla araştırılıyor. İşte Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? sorusunun yanıtı araştırılan diğer detaylar!



2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA?

2023 mazot gübre desteği kaç lira şeklindeki sorular çiftçiler tarafından sorulmaktadır. Bu kararla 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına olacak şekilde 8 TL ve 200 TL arasında değişen miktarlar olarak verileceği belirlendi.

Hayvansal üretimin desteklenmesi kapsamında yem bitkileri yetiştiricilerine yılık olarak dekar başına 40 TL ve 150 TL arasında değişen miktarlarda destek sahiplerine verilecek. Bu karar ile birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri ile su ürünleri üretimine yönelik destekler de verileceği belirlendi.

Çiftlik muhasebe veri ağı sistemine katılım desteği adı altında 2021 yılında kayıt altına alınan 6 bin işletme için her işletme başına 600 TL ödenmesi düşünülüyor. Destekleme ödemeleri için gerekli finansman 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak. Karar, bu yılbaşından geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girmiştir.

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2023 mazot gübre desteği kaç lira?

İşte diğer sorgulanan “Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek?” sorusunun yanıtı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön