27 / 04 / 2024

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Ağustos ayına kadar un tedarikçilerine ucuz un satışı yapacağını açıklamasına rağmen İstanbul'da fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe büyük zam yaptı. 4 liralık ekmek 5 liraya çıktı. Buna karşın İBB'nin halk ekmeği kaç liradan satacağı belli oldu.



İstanbul'da ekmek resmi fiyat listesine bakıldığında hala 3,5 liradan satılması gerekiyorken fırıncılar "maliyetler arttı" diyerek 210 gram ekmeği 5 liradan satmaya başladı. Ekmek zammının yarından itibaren geçerli olacağı açıklanmışken fırıncılar bugünden itibaren ekmeğe zammı yansıttı. Ekmeğe neden bugünden zam yaptınız diye sorulduğunda ise, "Her şeyin pahalandığını zammı şimdiden yansıttıklarını" açıkladılar.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise zamma ilişkin Toprak Mahsülleri Ofisi unu fırıncılara daha uyguna satmazsa ekmeğin adedinin 7 lira olacağını iddia etti.

Fırıncılar son bir yılda elektrik, doğalgaz, su, işçi maaşlarının aşırı arttığını ifade ediyor.

Fırıncılar Odası Başkanı Çetin, tüm fırınların TMO'dan uygun fiyatlı un alamadığını söyledi.

Fırıncıların zamları 14 bn liralık cezayı göze alarak yaptıklarını açıklakladı.

Çetin, bazı fırınların ürettikleri ekmekleri bakkal, market vb yerlere çalışacak eleman bulamadıkları için dağıtamadıklarını ifade etti. Çetin, "Geçen yıl 7 lira olan mazotun litresi bu sene 30 lira oldu. Maliyetler yüzde 300 arttı. Bu şekilde fırınlar maliyetlere katlanamıyor. Bazı fırınlar kaynak bulamadığı için kapanmak zorunda kaldı" açıklamasında bulundu.

İstanbul da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

210 gram ekmeğin 4 liraya çıkmasını onaylayan resmi tarife temmuzda yayınlacak.

Tarife yayınlanınca 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılması resmi olarak da mümkün olacak.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Halk ekmeği kaç liradan satacağını açıkladı.

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön