27 / 04 / 2024

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.



Türkiye'de 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu taşımayı ücretsiz kullanıyor. Ancak akaryakıt fiyatlarının artması özel toplu taşıma yapan kurumların sesini çıkarmasına neden oldu. Bu kapsamda 65 yaş üstü kişiler için bu uygulamanın sonlandırılması talep edildi. Tartışmalar peş peşe yapılırken Bakanlık son noktayı koydu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Bakan Göktaş, Türkiye genelinde her ayın 1'i ile 4'ü arasındaki günler dışında ücretsiz yolcu taşımayacağını ifade eden özel halk otobüsçüleriyle ilgili çalışmalara devam ettiğini söyledi. 

65 YAŞ ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA BİTTİ Mİ

Bakan Göktaş, ücretsiz seyahat hakkından faydalanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli kişilerin ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına dair tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı ve engelli vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun kapsamında düzenlenerek 2015 senesinden beri devam ettiğini ifade ederek ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu belirtti.

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Bakanlık olarak bu sene yaptıkları 2 artışla destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığını söyleyen Göktaş, "Son dönemlerdeki tartışmalarla beraber esnafımızın mağduriyetini de dikkate alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine dair gelecek yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yakın çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti.

ÜCRETSİZ TAŞIMA UYGULAMASINA DESTEK DEVAM EDECEK!

Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine dair görüşmelerin sürdürdüğünü bildirdi.

"Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil bir uygulama olacak" olduğunu belirten Bakan Göktaş, 65 yaş ve üzeri yaşlıları ile engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası bugün bitiyor! 

TOKİ Gaziosmanpaşa projesinde son dakika! 431 konutluk yeni proje için tarih açıklandı!

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!


Geri Dön