27 / 04 / 2024

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?

65 yaş üstü toplu taşıma konusu gündemde büyük yankı uyandırdı. Bu kapsamda binlerce kişi 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli mi olduğunu sorguluyor. Peki, hangi illerde 65 yaş üstüne toplu ulaşım ücretli oldu? İşte detaylar...



Türkiye'de toplu taşıma kullanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, ücretsiz kartlarıyla herhangi bir ücret ödemeden seyahat yapabiliyordu. Ancak bazı şehirlerde bu dönem sona erdi. Akaryakıta gelen zamdan sonra birçok kentte toplu taşımaya zam gelmişti.

65 yaş üzeri toplu taşıma hakkına dair son dakika gelişmeleri binlerce vatandaş tarafından merak ediyor. Son olarak Burdur ve Aksaray şehirlerinde alınan kararlardan sonra milyonlarca vatandaş tüm şehirlerde ücretsiz toplu taşıma kalktı mı, kaldırılacak mı sorularına yanıt arıyor. 

Burdur ve Aksaray illerinde 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımaya son verildi. Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren uygulamanın detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar 65 yaş üstü ücretsiz ulaşıma ilişkin detayları merak ediyor.

İSTANBUL'DA 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI MI?

İstanbul'da 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşıma hakkı devam etmiyor. İptal edildiğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI MI?

65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz olması tartışması son dönemde gündemde yer alıyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonucunda birçok ilde toplu taşımanın 65 yaş üzerine ücretsiz olması gerektiği belirtildi. Burdur'da ise 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma artık yapılmıyor. Karar 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Henüz diğer İstanbul, İzmir, Bursa,  Ankara  ve diğer illerden bir açıklama yapılmadı. 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz olmaya devam ediyor.

AKSARAY'DA 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, alınan kararla 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların minibüslerde ücretsiz taşınmasının son bulacağını kaydetti.

Alınan bilgiye göre, Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği'nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim'den itibaren bir düzenleme kararı alındığını kaydetti.

Başkan Öztürk, alınan karar kapsamında otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını ifade ederek, 15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşların artık ücretsiz binişe son vereceklerini duyurdu.

Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşıma hizmeti sona ereceğini bildirdi.

Başkan Öztürk, kararın gerekçesi olarak devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için sağladığı bin 700 lira maddi desteğin yeterli olmamasını gösterdi.

Bu kararın Türkiye genelinde uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Emeklilere 10 bin TL promosyon müjdesi! O banka şartları tek tek açıkladı: Son dakika! 

Uzmanlar uyarıyor! 6,5 milyon konut için güçlendirme ve dönüşümde geç kalmayın!


Geri Dön