28 / 04 / 2024

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Yeni evlilik yapacak gençlere 150 bin TL'lik kredi faizsiz, ilk 2 sene ödemesiz ve 5 senede geri ödemeli olarak verilecek. Kredi miktarı her sene artırılacak.

Milyonlarca kişiye destek sağlayan devlet yeni sosyal destek planlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı Aile ve Gençlik Bankası hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL'lik kredi faizsiz, ilk 2 sene ödemesiz ve 5 senede geri ödemeli olarak verilecek. Bu kapsamda gençler, ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenebilecek.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AK Parti grubu, yasa teklifinin taslak metninin detaylarını tamamladı. Yasa teklifinin gelecek hafta TBMM gündemine taşınması ve hızla yasalaştırılması bekleniyor.

Evlenecek gençlere 150.000 TL destek sağlayacak düzenlemenin detayları şöyle:

ÜÇ BAKANLIK

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Aile ve Gençlik Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar , Hazine ve Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerini bir araya getirecek ve fon gibi çalışacak. Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet sağlayacak.  Aile Bakanlığı, aile ilgili kredileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ise gençlere yönelik olanları organize edecek. Bankanın ayrı bir bina veya personeli olmayacak.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

BAŞVURULAR NASIL OLACAK? KAYNAKLAR NASIL SAĞLANACAK?

Maden, petrol ve doğalgaz gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fon kaynağı olarak kullanılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay arttırılacak. Bu kapsamda açıklanması beklenen detaylara göre, verilecek kredi desteğinin faizsiz, ilk 2 sene ödemesiz, 5 senede geri ödenmesi planlanıyor.

Başvurular ise e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNE VERİLECEK

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra uygulama ilk olarak depremin en çok etkilediği Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak. Kademeli olarak depremin etkilediği diğer kentler ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI GELECEK OLACAK MI?

Bu desteklerden yararlanacaklara yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar devam ediyor. Üzerinde durulan yaş sınırı ise 26 ila 28 arası. İlk etapta, 150 bin TL kredi verilecek. Bu miktar her sene yükselecek.

Milyonların  beklediği haber geldi! Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıtılar netleşti!

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

Çalışmadan da emekli olabilirsiniz! SON DAKİKA: Detaylar belli oldu, tam 4 bin 292 TL...


Geri Dön