05 / 05 / 2024

Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

Devlet yeni evlenecek çiftlere sosyal destek sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Bu kapsamda 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. İşte Evlilik kredisi başvuru detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evleneceklere faizsiz kredi detaylarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve ailelere destek olma için hayata geçirilen Aile ve Gençlik Bankası projesinin tamamlandığını aktaran Erdoğan, bu proje ile yeni evlenen çiftlere özel faizsiz kredi imkanının sunulacağını bildirdi.

Evlilik kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, "Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte Evlilik kredi desteğine ilişkin son gelişmeler...

 Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK 2023?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmeler, vergisiz telefon ve emekliye maaş düzenlemesi gündemiyle bir araya gelen Kabine Toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Evlilik kredisine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi ilgili çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını söyleyen Erdoğan, "Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız" dedi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Faizsiz evlilik kredisi konusundaki son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Bu konu kapsamında en çok merak edilen konulardan birisi de yaş sınırının olup olmayacağı oldu. Konu ile ilgili detaylar henüz paylaşılmadı.

 Evlilik kredisi 150 bin TL ne zaman verilecek? 2023 Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL VERİLECEK?

Sos konusu destek ödemesi kapsamında yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 senesi geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi verecek. Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 sene) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULDU MU?

Evlilik kredisinin kaynağı yeni kurulması hedeflenen Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacak. Sosyal çalışmalara hizmet edecek dijital banka uluslararası koşullara sahip olacak. Karadeniz gazı gibi enerjiden aldığı parayı kaynak olarak kullanacak banka evlilik kredisi gibi sosyal projeleri fonlayacak.

Bankaya gelir tesis etmek için petrol, doğalgaz ve madenlerden sağlanan devlet gelirlerinin belli bir kısmı bu bankaya aktarılacak.

Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere ilişkin pilot projeler hayata geçirilecek, ardından bu projeler yaygınlaştırılacak.

Aile ve Gençlik Bankası'ndan yeni evlenen çiftlere,  karşılanmak üzere faizsiz kredi imkânı sağlanacak. Aile ve Gençlik Bankası'nın gelirleri tesis edilene kadar bu uygulama pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatılacak.

SGK resmen duyurdu! 529 memur alınıyor! Dev alımda tarih belli oldu, şartlar açıklandı! Fırsatı sakın kaçırmayın

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde flaş gelişme! Ek ders ücretlerine dev zam geldi! Ek ders ücreti kaç TL 2023? 

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!


Geri Dön