02 / 05 / 2024

Faizsiz evlilik kredisi almak için şartlar neler? Faizsiz evlilik kredisini nasıl alabilirim?

Faizsiz evlilik kredisi almak için şartlar neler? Faizsiz evlilik kredisini nasıl alabilirim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla gündeme gelen faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları araştırılıyor. Yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek olan kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade seçeneğiyle sunulacak. Evlilik kredisine başvuru tarihi, başv



Evlilik kredisi detayları

Evlilik oranlarının düşmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve faizsiz olarak 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini açıkladı.

Faizsiz evlilik kredisi almak için şartlar neler? Faizsiz evlilik kredisini nasıl alabilirim?

Ayrıca, bankanın faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecek. Aile kurumunun güçlenmesi için atılan adımlardan olan Aile ve Gençlik Bankası, uluslararası standartlarda kurulacak. Banka dijital ortamda hizmet verecek ve kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşan bir fondan alacak. Böylece, bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesinde yer alan evlilik kredisi detaylarını açıkladı. Buna göre, evlenen çiftlere 150 bin TL evlilik desteği sağlanacak ve ödeme planı 72 ay (6 yıl) sürecek. Ana para 48 ayda ödenecek ve ilk 24 ay (2 yıl) herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak. Ancak, evlilik kredisi başvuru tarihine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön