28 / 04 / 2024

Ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Bir ev satın almak istediğinizi düşünelim. Bankadan kredi çekerek ev sahibi olmaya karar vermeniz durumunda bazı şartları da taşıyor olmanız gerekiyor. Peki, ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?



Ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Bir ev satın almak istediğinizi ancak elinizde yeterli nakit paranızın olmadığını düşünelim. Bankadan kredi çekerek ev sahibi olmaya karar vermeniz durumunda bazı şartları da taşıyor olmanız gerekiyor.


Örneğim başvuru sahibinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor. 


Bankalar kanunen ev kredisi verirken evin ekspertiz değerinin % 75'ine finansal destek sağlayabilyior. Geriye kalan evin % 25'lik değerinin kadar nakit karşılanması gerekiyor. %25 lik kısmı karşıladıktan sonra geri kalan kısım bankadan alınabiliyor.


Bankadan kredi kullanırken de aylık geliriniz ile aylık ödeyeceğiniz kredi taksitinin orantılı olması gerekiyor. Peki, ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?


Bankalar kredi verirken kişinin gelirinin maksimum % 50 si kadar aylık taksit ödemesine izin veriyor. Bu kurala göre vade ve taksit hesaplaması yapılabiliyor. 



Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön