27 / 04 / 2024

Ev vergisi ödemek için ne gerekli?

Ev vergisi ödemek için ne gerekli?

Ev vergisi; arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkuller için bu gayrimenkul sahipleri tarafından gayrimenkulün bulunduğu belediyeye ödenen vergi çeşidi olarak tanımlanıyor. Peki, ev vergisi ödemek için ne gerekli?



Ev vergisi ödemek için ne gerekli?

Arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkuller için bu gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi çeşidine ev vergisi deniyor. Ev vergisini gayrimenkıl sahiplerinin ödemesi gerekiyor. 


Ev Vergisi yılda iki taksitte ödebliyor. Birinci taksit için Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksit için ise Kasım ayında içerisinde ödenmesi gerekiyor.


Emlak Vergisi ödeyecek kişiler bağlı oldukları belediyelerin Emlak Vergisi birimine ödeme yapmaları gerekiyor. Ödeme yapılırken kişilerin yanlarında söz konusu taşınmazların tapusu ya da tapu örneği bulundurmaları gerekiyor.  Peki,ev vergisi ödemek neler gerekli?


Ev vergisi ödemek için gerekenler!

Ev vergisi mükelleflerinin vergiden sorumlu olabilmeleri için ilk olarak ilgili belediyeye ev vergisi beyannamesi ile başvuru yapması gerekiyor. Ev vergisi beyannnamesi, ev vergisi ödeneceği zaman vergi mükelleflerinin her bir taşınmaz için ilgili belediyelerde doldurmuş olduğu form olarak tanımlanıyor.


Ev Vergisi Beyannamesi için gerekli belgeler!

1.Tapu fotokopisi

2.Nüfus cüzdanı fotokopisi

3.Binalar için yapı kullanma izninin fotokopisi

4.Binanın bulunduğu adres

5.Beyan sahibinin ikamet adresi

6.Vergi numarası


Ev vergisini ödenmediğinde bazı yaptıtımlar söz konusu oluyor. 6183 sayılı kanun hükümlerine göre Emlak vergisini zamanında ödemeyen vergi mükellefleri tespit edilen oranda gecikme cezası ödüyor. 


Ev vergisi nasıl yatırılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön