28 / 04 / 2024

Fek yazısı için ne kadar para ödenir?

Fek yazısı için ne kadar para ödenir?

Konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge oluyor. Peki, fek yazısı için ne kadar para ödenir?



Fek yazısı için ne kadar para ödenir?

Konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge oluyor.


İpoteğin kaldırılması için öncelikle borcun ödenmiş olması gerekiyor. Ücreti ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.


İpotek için alınması gereken belgelerin başında ipotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı geliyor.


Fek yazısı için bankalar belli bir ücret talep ediyor. Peki, fek yazısı için ne kadar para ödenir?


Fek yazısı ücretleri bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Fek yazısı ücretleri hakkında bilgiye müşteriyle yaptığı ve karşılıklı imzalanan sözleşme kapsamında yer veriliyor.


Kredinin tamamlanmasının ardından ipotek kaldırma işlemleri için belirlenen bu ücretin ödenmesi gerekiyor.


Ancak kredi kullanırken, sözleşmelerin dikkatlice okunması ve o aşamada itiraz edilmesi halinde bu ücretten muaf olunabiliyor.




Fek yazısı dilekçesi 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön