06 / 05 / 2024

Fek yazısı harcı 2016!

Fek yazısı harcı 2016!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı harcı 2016 ne kadar?



Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor.


Fek yazısı, banka tarafından ipotek edilmiş evin üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin Tapu Müdürlüğü’ne yazılmakta olan yazı olarak karşımıza çıkıyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi ipotek kaldırmak için ipoteği koyan bankadan alınan ipotek fek yazısı ve T.C. kimlik belgesi gerekiyor. Bu belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilebiliyor.


Fek yazısı harcı

İpotek fekki için bankalar harç ödenmesi isteyebiliyor. İpotek fekki harcı ücreti bankadan bankaya değişiyor. Fek için konut kredisi kullanan kimseler ortalama 250 TL'lik bir harç ödemesi yapıyordu.


Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK,  bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. 


Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren ipotek fek ücreti için kaldırılma kararı alındı.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön