12 / 05 / 2024

maaşa göre ev kredisi hesaplama

maaşa göre ev kredisi hesaplama

Bir ev satın almak istediğinizi düşünelim. Bankadan kredi çekerek ev sahibi olmaya karar vermeniz durumunda bazı şartları da taşıyor olmanız gerekiyor. Peki, ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Garanti BBVA Mayıs 2024 emekli maaş promosyonu güncel rakamlarını açıkladı!

Emekli maaş promosyonu doğrultusunda Mayıs 2024 güncellemesini yapan Garanti BBVA yeni ödeme tarifesini de duyurdu. Buna göre, Garanti BBVA emeklilere ne kadar maaş promosyonu ödemesi yapacak? 

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Orta Vadeli Program ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaş zamları tek tek hesaplandı. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o rakamlar...

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi! Hesaplara maaşa ek 7 bin 500 TL yatırılacak!

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hesaplara maaşa ek olarak 7 bin 500 TL yatırılacak.

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yurttaşların temmuz zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 21.12 olarak hesaplandı. Bu kapsamda, ortaya çıkacak orana bir refah payı eklenecek ve ek zam da maaşa göre kademeli bir şekilde uygulanacak.

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

3600 ek gösterge peş peşe değiştirecek! İkramiye ve maaşlar göreni buz kestirdi! Tek tek rakamlar açıklandı! 

3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla resmen yürürlüğe girdi. 3600 ek gösterge peş peşe değiştirecek! İkramiye ve maaşlar göreni buz kestirdi! Tek tek rakamlar açıklandı! 

2023 Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşını görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen zamlı maaşlara bakın! 

Memur ve emeklilere ek zam kararı ardından 2023 öğretmen maaşlarında da yükseliş yaşandı. 2023 uzman öğretmen ve başöğretmen maaşını görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen zamlı maaşlara bakın!

maaşa göre ev kredisi hesaplama Haberi

maaşa göre ev kredisi hesaplama

Ev kredisi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Bir ev satın almak istediğinizi ancak elinizde yeterli nakit paranızın olmadığını düşünelim. Bankadan kredi çekerek ev sahibi olmaya karar vermeniz durumunda bazı şartları da taşıyor olmanız gerekiyor.


Örneğim başvuru sahibinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor. 


Bankalar kanunen ev kredisi verirken evin ekspertiz değerinin % 75'ine finansal destek sağlayabilyior. Geriye kalan evin % 25'lik değerinin kadar nakit karşılanması gerekiyor. %25 lik kısmı karşıladıktan sonra geri kalan kısım bankadan alınabiliyor.


Bankadan kredi kullanırken de aylık geliriniz ile aylık ödeyeceğiniz kredi taksitinin orantılı olması gerekiyor. Peki, ev kredisi almak için ne...